BAKAN SÖZÜNÜ TUTUYOR

Adaylık döneminde hayata geçirme sözü verdiği Akçakoca'ya yat limanı projesini ne milletvekili seçilince ne de bakanlık görevine getirildiğinde askıya aldı. Vaad edildikten sonra tozlu raflardan indirilmesi beklenen bir çok projenin aksine Bakan Özlü, Düzce'deki vatandaşlara ne söz verdiyse yerine getirmek için bizzat girişimlerde bulunuyor. Bunun son örneği bugün Akçakoca'ya yaşandı.

BELEDİYEDE ÖNEMLİ TOPLANTI

Değirmenağzı mevkiinde belediye tarafından yaptırılacak olan 15 Temmuz Demokrasi Şehitler Parkı'nın temel atma törenine katılmak için ilçeye gelen Bakan Özlü, sadece törene katılmadı. Titizlikle üzerinde durduğu Akçakoca Yat Limanı ve Akçakoca Balıkçı Barınağı projelerinin son durumunu değerlendirmek için beraberinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Hizmetleri Genel Müdürü Erol Çıtak'ı da getirdi. Temel atma töreninin ardından Akçakoca Belediyesi'ne geçen Bakan Özlü, Altyapı Hizmetleri Genel Müdürü Erol Çıtak ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ile yat limanına dönüştürülmesine karar verilen mevcut barınağın taşınması için önce Limoncuk ardından Melenağzı Köyü'ne yapılması kararlaştırılan yeni balıkçı barınağı projesini görüştü. Edinilen bilgilere göre; yeni barınak için 21 Kasım'da etüt projesi ihaleye çıkacak. Barınağın yeni yerine taşınması ile birlikte ise mevcut alanda yat limanı projesi için kazma vurulacak.

AKÇAKOCA “YAT TURİZMİ” İLE TANITILACAK

Öte yandan söz konusu projeler, Karadeniz'in parlayan yıldızı Akçakoca'da turizmin geliştirilmesi açısından da önem taşıyor. Özellikle Ege ve Akdeniz'de yaygın olan yat turizminin liman projesi sayesinde ilçede başlayacak olması, tanıtıma büyük katkı sağlamakla birlikte prestiji de arttıracak. Sektörün gözünün Akçakoca'ya çevrilmesini sağlayacak olan modern yat limanı hem yerli hem de yabancı turistlerin turlarla ilçeye gelmesine olanak tanıyacak. Ayrıca eski bir barınak olmasına bağlı olarak ilçenin göbeğinde hoş bir görüntü sergilemeyen mevcut balıkçı barınağının yeni bir yere kavuşması hem balıkçıların daha iyi şartlarda bir yere kavuşması hem de yat limanına dönüşecek olması yönünden bir taşla iki kuş vurulması demek olacak.