Akçakoca Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü’nün katkılarıyla Eğitim, Kalkınma ve Tanıtma Vakfı tarafında Akçakoca – Düzce bölünmüş karayolunun Kurtsuyu Mevkiinden Çayağzı Mevkiine kadar olan kısmında ağaçlandırma çalışması yapıldı.
Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü fidanlığında yetiştirilen yaklaşık 500 fidanın dikiminin tamamlanması dolayısıyla bir tören düzenlendi.
Törene ilçe mülki amirleri ve sivil toplum kuruluş başkanları ile vatandaşlar katıldı. Akçakoca Eğitim, Kalkınma ve Tanıtma Vakfı başkanı Ahmet Özbakır törende yaptığı konuşmada, Akçakoca – Düzce yolunun tarihini önemini vurgulayarak, Kurtuluş Savaşı sırasında deniz yoluyla gelen cephanelerin Anadolu’ya geçişinin bu yolun ilk güzergahından sağlandığını bu nedenle yolun bölgemiz için çok büyük önemi olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından, ağaçlandırma çalışmalarına destekte bulunanlara plaket verildi. Orta refüjü ağaçlandırılan yolun, iki kenarının da Orman İşletmesi Müdürlüğünce ağaçlandırılacağı, böylece Akçakoca – Düzce bölünmüş karayolunun ağaç koridoruna dönüştürüleceği ve seyir güzelliği kazandırılacağı öğrenildi.