Akçakoca Kaymakamlığı ve Belediye başkanlığınca ortak yürütülen ''boya bizden boyaması sizden'' kampanyası kısa sürede amacıma ulaştı. Kampanya çerçevesinde, toplam 5 bin 330 litre boya kullanıldı.
Akçakoca Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı ilçeyi turizm adına güzelleştirmek için başlattığı kampanya sayesinde ilçenin çehresi bir anda değişti.
''Boyasız, badanasız ev, iş yeri kalmayacak'' sloganı ile 2009 Nisan'da başlatılan ''boya bizden boyaması sizden'' kampanyası kapsamında ilçede 129 apartman ve tüm kamu binaları boyandı.

Akçakoca Belediyesi, 129 apartmanın dış cephe boyamasının teşvik edilmesi amacıyla 3 bin 225 litre(215 kutu)sarı ve beyaz renkten oluşan boyanın kullanıldığını bildirdi. Apartman başına bir kutu boya verildiğini söyleyen yetkililer, kalan boyalar ile sokakların ve kaldırımların boyandığını kaydettiler. Akçakoca Kaymakamlığı da, kampanya çerçevesinde ilçede bulunan tüm kamu binalarının dış cephe boyamalarını yaptırdı. Kaymakamlıktan alınan bilgiye göre de, Kamu binalarının dış cephelerinin boyanması için 2 bin 105 litre dış cephe boyasının kullanıldığı öğrenildi.

Kampanyayı duyan bazı ilçe halkının ise kendim imkanları ile ev ve işyerlerini boyattırdığı da öğrenildi.