Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Parlayan Kent Akçakoca Festivali için girişimlerin devam ettiğini, geçen yıl konser veren Volkan Konak'ın tekrar geleceğini, halk anketinde çıkan Hadise'nin ise büyük ihtimalle festivale getirileceğini söyledi.
Hizmetler Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Belediyeler Birliği'nin toplantısına katılan Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, görev süresinde geçen bir yılı değerlendirdi. Albayrak: "Bu yaz Akçakoca su sıkıntısı çekmeyecek. Artık yatırımlarımıza başlayacağız. Akçakoca'da ilk defa Kent Konseyimiz 15 nisan 2010 perşembe günü saat 14'de Akçakoca Belediyesi nikah dairesinde toplanacak. Çuhallı çarşısında bulunan bir tarihi binamızı resterasyon çalışması yaptık. Bu binamızında açılışını festivallerde gerçekleştireceğiz. Kent bilgi sistemini çok önemsiyoruz. Bu yüzden çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Nüfusumuzuda da hergeçen gün artış oluyor. Ne kadar nufusumuz var onuda bilmiyorum. Bu kent bilgi sistemi sayesinde ne kadar bina var ne kadar vatandaşımız Akçakoca'da kalıyor hepsini öğreneceğiz. Düzce'de ilk defa yaptığımız bir çalışmamız daha bulunuyor. Bu çalışmamız ise ön ödemeli su saatleri olacak. Akçakoca Belediyesi'nin su alacaklarından büyük miktarda alacağı bulunuyor. Bununda önüne geçebilmek için ön ödemelei saatleri devreye sokacağız. 20-30 yıllık su sayaçları bulunuyor. Hem bu su sayaçları yenilenecek hemde su fatura ödemeleri de kolaylaşacak."
Halk Festivale Hadise'yi istiyor
Geçtiğimiz yıl göreve gelir gelmez yaptığı Parlayan Kent Akçakoca Festivali için bu yılda çalışmaların olduğunu söyleyen Albayrak, halk arasında anket yapıldığını, bu anket sonrasında festivale gelecek sanatçıların şekilleneceğini belirtti. Geçen yıl gestivale katılan ve çok büyük ilgi gören Volkan Konak'ın bu yılda kesin olarak geleceğini ifade eden Albayrak, " Halk Hadise'yi de Akçakoca'da görmek istiyor. Tabi ki şu anda kimlerin katılacağını söylememiz imkansız. Halkın arasında yaptığımız anket çalışması sonrasında belirlenen isimler Akçakoca Festivalinde olacak." 
Akçakoca 24 Saat Temizleniyor
Çeşitli alanlarda çalışmaların devam ettiğini anlatan Başkan Albayrak, doğalgaz çalışmalarınında tüm onayların alındığını, en yakın zamanda ciddi anlamda çalışmaların başlayacağını söyledi. 2010 yılının Akçakoca'da daha temiz olacağını da dile getiren Albayrak, " Akçakoca temizlik ekipleri tarafından 24 saat sürekli temizleniyor. Bu yüzden daha temiz bir Akçakoca için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Akçakoca'nın tanıtımı için bir çok broşür ve el ilanları bastırarak, çevre illere dağıtacağız. Saklı bir kent olmaktan, açık bir kent olmaya doğru ilerliyoruz. Bizim asıl hedefimiz 2012 yılı. 2012 yılında doğalgaz çalışmaları sonlanacak ve Akçakoca tam anlamıyla parlayan bir kent olacak. Sadece 2012 yılı değil her yıl daha da gelişecek bir ilçe olma yolunda emin adımlar ile ilerliyoruz. Her yaz değişik etkinlikler ile Akçakocalılara istediklerini sunacağız. Düzce Üniversitesi ile görüşmelerimiz sonrasında Akçakoca ilçemize bir fakülte daha kazandırmak istedik. Bu yüzden çeşitli çalışamlar yaptık. Yök başkanlığına giderek fakülte için başvuruda bulunduk. En sonunda başvurumuz kabul edildi ve Düzce Üniversitesine bağlı olacak bir fakülteyi Akçakocamıza kazandırdık. İletişim fakültesi gelecek sezon Akçakoca'da açılacak. Eğitim olsun, spor olsun, sağlık olsun. Her alanda çeşitli çalışmalar yaparak, Akçakocalılara hizmet etmek için bu göreve geldik ve hizmetimize ara vermeden devam edeceğiz" şeklinde konuştu.