Karşılıklı sohbet havasında geçen Kahvaltı, Düzce Valisi Ali Fidan’ın Akçakoca’yı daha yakından tanımasına olanak sağlarken, ilçenin öne çıkan temel sorunlarına yönelik öneri ve temenniler de masaya yatırıldı. Vali Fidan Düzce ve Akçakoca’da fındık üretiminden eğitimin içinde bulunduğu genel duruma, turizm alternatiflerinin geliştirilmesinden bireysel su sporlarında kulüpleşmeye kadar birçok konudaki fikirlerini Akçakoca’nın medya temsilcileriyle paylaştı. Düzce Valisi Ali Fidan, Akçakoca’da kuruluş çalışmaları devam eden Akçakoca Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili olarak da tarım ve turizm kadar, özellikle istihdama yol açtığı için sanayiye de ihtiyaç duyulduğunu belirtirken, özellikle kirletmeyen ve sıkı denetimli bir OSB’den yana olduğunu paylaştı.

Akçakoca Çalışan Gazeteciler Derneği başkan yardımcısı Ayşenur Yaman, Düzce Gazeteciler Cemiyeti Akçakoca Temsilcisi Hüseyin Denizgez başta olmak üzere Akçakoca'da görev yapan Medya Temsilcilerinin hazır bulunduğu kahvaltılı basın toplantısında Vali Fidan'la gazeteciler İlçenin sorunları ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulundular..

75 YATAKLI HASTANE YAPILACAK 
Mevcut hastanenin yetersizliğine ve hekimlerin Düzce ve Akçakoca’da kalmak istemediklerine değinen Vali Fidan, hekimlerin hoşnutsuzluğuna neden olan şartların ortadan kaldırılması gerektiğini ifade ederken, mevcut hastanenin yıkılarak aynı yere 75 yataklı modern bir hastanenin yapılacağını sözlerine ekledi.

Düzce - Akçakoca güzergâhında yaşanan aktarmalı ulaşım sorununun ele alındığı bölümde görüşlerini belirten Vali Ali Fidan, yerel yönetimlerin mülki idareyle birlikte vatandaşların ulaşımlarını kolaylaştıracak çalışmaları hayata geçirmeleri gerektiğini ifade etti.

Yerel medya ve ajans temsilcilerinin Akçakoca’da hizmet veren 4 adet deniz cankurtaran aracının (Jet-Sky) yetersiz kaldığını ve Valilik’ten 2 adet Jet-Sky’nin Akçakoca Belediyesi’ne hibe edilmesi gerektiğini dile getirmesi üzerine, Düzce Valisi Ali Fidan ‘’İnşallah onu da yaparız’’ açıklamasını yaptı.