Sedaş'ın yüzde 100 hissesinin blok satış yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin ihaleyi 600 milyon dolarlık bedelle kazanan Akkök-Akenerji-CEZ yani AkCez, borçları olan abonelerin elektriğini kesmeye hazırlanıyor. Borcu olan abonelerin ise biriken borçları 3 aylık taksitlere bölünecek.

Enerji sektöründe 20 yıllık deneyime sahip Akenerji, Sakarya, Bolu, Düzce ve Kocaeli'ni içine alan ve Türk sanayisinin kalbinin attığı bir bölgede 1,3 milyon aboneye yüksek kalite ve dünya standartlarında elektrik dağıtım hizmeti sunmak üzere işbaşı yapmıştı.

 

Akenerji, enerji sektöründe SEDAŞ ile başlattıkları atılımı, önümüzdeki 5 yıl içinde toplam 3 bin MW kurulu güce ulaşmak için devam ettirmeyi planlıyor. Düzce ile birlikte 4 ili kaplayan bölgede, yılda 1 milyon 300 bin kullanıcıya, toplam 8 milyar kilowatt/saat elektrik dağıtımı gerçekleştirilmek isteniyor.

 

Kurumun enerji üretiminde hedefi 2013'te 3 bin MW kurulu güce ulaşmak.

Amacı, kayıp kaçak oranını daha da iyileştirmek, tüketici memnuniyetini artırmak yönünde verilen servise hız kazandırmak, kurumsal ve bireysel müşterilere yönelik çözüm önerileriyle hizmet vermek olan kurum, Düzce'deki ilk çalışmalarına, elektrik borcu olan 4 bin abonenin elektriklerini kesme kararı ile başladı.

 

Diğer taraftan AkCez'in bu uygulamayı uzun süredir biriken borçların ödenmesi için yaptığı da öğrenildi.