İşçilerin paralarını alamadığı gerekçesiyle iş bırakma eylemlerine sahne olan Fidanlık'taki devlet hastanesi inşaatında çalışmalar durdu. Sözleşme gereği 2013 yılının sonunda teslim edilmesi gereken 300 yataklı hastane inşaatını alan müteahhit firma yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle kapısına kilit vurarak kayıplara karıştı. Şimdi müteahhit mağduru hastanenin akıbeti de belli değil. Yıllardır ağır aksak ilerleyen hastane inşaatının son durumunu bugün 14 Mart tıp bayramı dolayısıyla Ak Parti Heyetinin İl Sağlık Müdürü Necati Şimşek'i ziyaretinde gündeme getirdik. Çalışmaların durduğu hastanenin akıbeti hakkında bilgisi olmadığını ifade eden Sağlık İl Müdürü Necati Şimşek, “Bu konuda yeteri kadar açıklama yapacak kadar bilgi ve yetki sahibi değilim.” diyerek konuyu kapattı.

 
Düzce'nin sağlık alanında eksiklerinin olduğunu ifade eden Şimşek, vatandaşların sağlık hizmetlerini dışarı çıkmadan halletmeleri için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti.

Şimşek, “Son yapılanmadan sonra  koordine halinde ilimizdeki sağlık hizmetlerini masaya yatırıyoruz. Artılarımızı eksilerimizi  tahlil ederek vatandaşlarımızın Düzce dışına ihtiyaç duyma oranını minimize etmeye çalışıyoruz. Şuan maalesef dışarıya ihtiyaç duyma oranı yüksek. Biz Düzce'deki tüm çevrelerle halkımızın sağlık hizmetlerını mümkün olduğu kadar Düzce dışına çıkmadan halletme çabası içindeyiz.”dedi.

Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun Ankara'da olması nedeniyle katılmadığı ziyaret hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Dursun Çakır, Şimşek'in tıp bayramını kutladı.

Ak Parti Heyeti daha sonra Muncurlu'daki Atatürk Devlet Hastanesini ziyaret ederek Genel sekreter yardımcısı Temel Kalender, Başhekim Ahmet Zengin ve İdari ve Mali İşler Müdürü Arif Şahin'in de tıp bayramını kutlayarak çiçek takdim ettiler.

Haber; S. KAŞKIR