Düzce yatırımlar konusundaki şanssızlığını kıramadı. Bürokrasi engeline takılarak zamanında başlayamayan yatırımlar bir de müteahhitlerin gazabına uğrayınca Düzce yarım kalan projelerle dolu bir şehir oldu çıktı.İşte Düzce’nin önemli ancak ne zaman başlayıp ne zaman biteceği meçhul olan projeleri:

 

Devlet hastanesi

Düzce’nin son yıllardaki en büyük yatırımı 300 yataklı devlet hastanesi olacaktı. 1999 depremlerinden bu yana yıkık dökük bir prefabrik binada hizmet vermeye çalışan devlet hastanesi yerine Düzce modern ve büyük bir hastaneye kavuşacaktı ancak, 2011 yılında temeli atılan hastane inşaatı müteahhitlerin azizliğine uğrayınca çürümeye yüz tuttu. Müteahhit firmanın ihalesi fes edildi, yeni bir firma ile anlaşıldı. Geçtiğimiz Nisan ayında ihale yapılmasına rağmen hala yeni firma inşaat alanında çalışmalara başlamadı.

 

Terminal

2013 yılı içinde yapımına başlanması düşünülen en önemli proje terminal projesiydi. Geçtiğimiz Şubat ayında terminal alanında zemin etütleri yapıldı ve 2013 yılı içinde inşaatına başlanacağı söylendi ancak, Darıcı mahallesinde yapılması planlanan terminal alanında halen kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Her yatırımda olduğu gibi terminal konusunda da yapılan açıklamalarda ne zaman başlayacağı konusunda kesin tarih verilmiyor.

 

Katı atık tesisi

Yıllardır Düzce’nin gündeminde olan katı atık sorunu için hala büyük adım atılmadı. Düzce merkez ve ilçelerde vahşi depolama ile toplanan katı atık için Düzce Belediyesinin Hecinler'de yapmayı planladığı Tesisi ile ilgili harekete geçilmedi. 2011 yılında, Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı İsmail Bayram, birkaç tesis ziyaretinden sonra, projenin hayata geçirilmesi için ihale sürecinin başlayacağını ,2012 ilk yarısında tesis ile ilgili epey bir yol almış olunacağını söylemişti. Ancak 2013 yılının ilk yarısı biterken henüz katı atık tesisi için kazma vurulmadı.

 

Otoban çıkışı

Düzce yıllardır otobana çıkış arıyor. Hızlı bir sanayileşme süreci yaşayan Düzce, 2 organize sanayi bölgesi için TEM otoyoluna bağlantı istiyor. Sanayiciler böylece yük taşıma süresinin bir saat kısalacağını, kentte TIR ve kamyon yoğunluğunun da azalacağını düşünüyor. Ancak bu yılın başında ihale kapsamına alınan otoban çıkışı, ihale feshedilince yine gündem dışı kaldı. Şimdi yeniden ihale açılması ve Düzce’nin ihale kapsamına alınması beklenecek.

 

Kültür merkezi

Ve Düzce’nin kanayan yaralarından biri olan , Yarım kalan yatırımlarından Kültür merkezi. Neredeyse 20 yıldır bir kültür merkezinin altından kalkılamadı. Adeta yılan hikayesine dönen inşaat, bir belediye bir bakanlık arasında dolandı durdu. İl genel meclisi geçtiğimiz günlerde yaptığı Haziran ayı toplantılarının birinde, Düzce belediyesine ait kültür merkezinin kültür bakanlığına devir edilerek bakanlık bütçesinden yapımının tamamlanacağı ifadesinin yer aldığı rapor hazırladı. Ancak 1 yıldır bakanlığa devir edildi edilecek diye beklenen inşaat ne zaman devir edilir de bakanlık ne zaman başlar henüz bilinmiyor.

 

Kardüz yaylası

Yıllardır turizme kazandırılması planlanan Gölyaka Kardüz’de hala çalışmalar devam ediyor. Kültür ve Turizm bakanlığından Kardüz’ün yolu için ödenek çıkarıldığı aylar önce müjdelendi ancak, henüz harekete geçilmedi.

 

Bolu Dağı ışıklandırma

Kaynaşlı –Abant karayolunun ışıklandırma, çevre düzeni ve yolun iyileştirme çalışmaları hala başlamadı. Yıllardır her il koordinasyon toplantısında gündeme gelen konu için bu yılın başında çalışmalar başlayacaktı ancak yılın ilk yarısı geride kalırken proje değişikliğine gidilmesi nedeniyle geç kalındı. Her toplantıda, önümüzdeki aylarda başlayacak, projesi hazır denilen ancak bir türlü başlayamayan yol için ihaleye çıkılacak.

Haber; H. İŞCAN