Hükümetin başlattığı çözüm süreci kapsamında oluşturulan Akil İnsanlar’dan oluşan 9 kişilik Karadeniz Grubu ilk ziyaretine 15 Nisan Pazartesi Günü Düzce’den başlayacak. Akil İnsanlar, Valilik organizasyonu ile Pelemir Otelde Düzcelilerle bir araya gelecek. Toplantıya kimlerin katılacağı ise, STK’lar, işadamları, siyasiler ve diğer kategorilerde tanınan isimlerden oluşan listelerin son kez Pazartesi günü değerlendirilmesi ile belli olacak.
İlk toplantı Düzce’de
Akil İnsanlar Karadeniz Grubu’nun Düzce’de yapacağı toplantı ilk olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Akil İnsanların ne yapacağı, halka neyi anlatacağı, başarılı olup olmayacakları Düzce’de belli olacak. Yerel kadar Ulusal basınında Düzce’deki bu ilk toplantıya ilgi göstermesi beklenirken, grubu oluşturan isimlerin çözüm süreci için halka ne anlatacağı da merak ediliyor.
Ne konuşulacak, kimler katılacak?
Toplantıya hangi kesimlerden kimlerin katılacağı pazartesi günü yapılacak olan son toplantıyla belli olacak. Akil insanların toplantıda ne anlatacağı, sadece toplantıya katılanların sorularını yanıtlamakla mı yetineceği ise henüz belli değil. Toplantıya davet edilecek olan isimlerin tamamının da katılım gösterip göstermeyeceği de merak edilen konular arasında.

Haber: H. İŞCAN