MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz bu kez de, halk arasında “cüce” adlandırılan ve aşırı boy kısalığı olarak bilinen Akondroplazi hastalarını gündemine aldı. Yılmaz Akondroplazi hastalarının günlük hayatta bir çok sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Yaşadıkları sıkıntılar sebebi ile kendilerini halktan soyutlayan ve  bu sebepten dolayı çoğunlukla evde vakit geçirip, dışarıdaki sosyal yaşama katılamayan Akondroplazi hastaları için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na
soru önergesi verdi.



MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz verdiği soru önergesinde şunları belirtti:

Aşırı boy kısalığı olarak bilinen ve ülkemizde de halk arasında “cüce” olarak adlandırılan
Akondroplazi hastaları, günlük yaşamda birçok sıkıntı yaşamaktadır. Yaşadıkları sıkıntılar sebebi ile kendilerini halktan soyutlayan Akondroplazi hastaları, bu sebepten çoğunlukla evde vakit geçirip, dışarıdaki sosyal yaşama katılamamaktadırlar.

Bunun yanı sıra kültürel faaliyetlerde, sporda, istihdam alanında ve diğer alanlarda da kendilerine yeterli şartların oluşturulamadığından bu alanlardan kendilerini soyutladıkları aşikârdır.


Bu kapsamda;

1) Türkiye, bedensel engelliler de Akondroplazi hastalarının da okçuluk sporunu yapabileceğini gösterip 6. kategoride okçuluk yapabilecekleri örneklenmiştir.  Akondroplazi hastalarının spora kazandırılmasına yönelik bir girişiminiz var mı?

2) Günlük hayattan kendilerini soyutlayan ve eve hapseden Akondroplazi hastalarını sosyalleştirmek için nasıl bir çalışmanız var?