7 Haziran 2015 Milletvekilliği genel seçimlerinde hiç bir partinin hükümet kuracak bir çoğunluğu elde edememesi üzerine başlayan "Hükümet kurma Senaryoları" devam ederken, MHP'nin desteklediği  Ak Parti'nin adayı İsmet Yılmaz'ın TBMM Başkanı seçilmesiyle birlikte AKP-MHP Koalisyonun kapısı aralanmış oldu..

Başbakan Davutoğlu önceki gün yaptığı açıklamada koalisyon ihtimallerini sıralarken, "Ya AK Parti-CHP koalisyonu ya da AK Parti-MHP koalisyonu olacak" diyerek kesin çizgiler koyarken, meclis başkanlığında MHP'nin verdiği desteğin "hükümet kurma" anlamı taşıdığı belirtiliyor.

 

            BAHÇELİ  BİZE DEĞİL CHP'YE MESAJ  VERDİ

Davutoğlu, çıkardıkları adaya destek konusunu pazarlık meselesi yapmayacaklarını belirtmesine rağmen, "MHP kendi çizgisinde yürüdü. Biz kendi çizgimizde yürüdük. Kendi başarısızlıklarını başka partilerin tutumlarına kimse yüklememeli. Sayın Bahçeli de, aslında 'Dördüncü tura adayımız kalmazsa' demekle aslında CHP'ye bir mesaj vermiş oldu. Bize değil CHP'ye mesaj verdi.Bahçeli'nin mesajı CHP'ye idi. Bunu ben böyle okudum üçüncü bir taraf olarak" şeklinde konuştu.

            DAVUTOĞLU:"İLKELİ DURUŞ KAZANDI"

Milletvekillerinin bu konuda ilkeli tutum sergileyeceğini bildiğini dile getiren Davutoğlu, "Dolayısıyla burada AK Parti kazanmadı, ilkeli duruş kazandı. Burada çözüm arayan yöntem kazandı" diyerek, ilkeli duruşun MHP'yle yapılacak koalisyonla süreceği mesajı verdi.

            MHP'YLE KOALİSYON

Türkiye'de, AK Parti olmadan herhangi siyasi bir denklemin oluşturulamayacağının da  altıın çizen Davutoğlu, net olarak "YA AK PARTİ-CHP, YA DA AK PARTİ-MHP" formüllerine yer verirken hangi partinin ağırlıkta olduğu konusunda açık vermemeye çalıştı.

            ANKARA 'DA SİYASİ KULİSLER..

Ankara'da siyasi kulislerden sızan haberlere göre, Davutoğlu'nun hükümet formülleriyle ilgili turlarını tamamlamasının ardından Ak Parti-MHP koalisyonunun kurulma aşamasına gelineceği, bunda formülün de Bahçeli'nin içinde yer almadığı ancak MHP'nin bakanlık olarak görev alacağı yeni bir formülün önümüzdeki günlerde netleşeceği konuşuluyor. HDP'yle formülün hiç konuşulmaması sınırda yaşanan gerginliklerin MHP'yle hükümet kurulmasını tetikleyen etkenler olduğu başı çektiği konuşuluyor. Şimdi dikkatler Davutoğlu-Bahçeli görüşmesinde..

Haber;E.TAYHAN