Uzun süredir otobüslerdeki yoğunluk ve seferlerin arttırılmaması nedeniyle ulaşım konusunda sıkıntı çektiklerini belirten bir grup Düzce Üniversitesi öğrencisi, 26 Eylül'de Başkan Keleş'i yaşadıklarını anlaması için birlikte yolculuk etmeye davet etmişti. Daha önce de Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a açık davette bulunan öğrencilerin sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden bugün için yaptığı çağrıya Başkan Keleş değil Düzce Belediyesi bir açıklamayla cevap verdi.


BELEDİYE DEĞİL KONSEY AÇIKLAMA YAPTI

Düzce Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı'nın açıklamasını yayınlayan Düzce Belediyesi, Denetimli Özel Halk Otobüslerine yönelik yetersizlik iddialarını kabul etmedi. İddialar konusunda araştırma yaptıklarını belirten Düzce Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ömer Kalkan'ın ifadelerine yer verilen açıklamada, "Toplu ulaşımda ortaya çıkan aksaklıklar çözüme kavuşturulmuştur." denilerek sorunların varlığı kabul edildi.


KONSEY BAŞKANI: OTOBÜSLERİN YETERSİZLİĞİNE İLİŞKİN İDDİALARIN ASILSIZ

Kalkan'ın açıklaması şu şekilde: “Düzce Üniversitesi ve Merkez arasındaki ulaşımı sağlayan Düzce Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüslerinin yetersizliğine ilişkin iddiaların asılsız olduğu belirlenmiştir. Düzce Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü yetkilileri, Beçi Kooperatifi Başkanı ve Düzce Üniversitesi Konseyi'nin yaptığı inceleme ve denetleme ile Merkez ve Düzce Üniversitesi kampüsü arasında her 5 dakikada bir araç hareket ettiği, hatta Düzce’de hizmet veren dokuz adet öğrenci yurdunun önünden yoğun olan saatlerde yarımşar saat aralıkla servis niteliği taşıyan otobüsler tahsis edildiği, bu yıl Düzce Üniversitesi'ne başlayan 7 bin ek öğrenci ile birlikte taşımacılıkta hazırlanan ek sefer çalışmaları ile toplu ulaşımda ortaya çıkan aksaklıklar çözüme kavuşturulmuştur."


"OTOBÜSLER 14.00'A KADAR HASTANEYE UĞRAYACAK"

Ayrıca açıklamada yeni yapılacak bir uygulamadan da bahsedildi ve "Hızlı ulaşım sağlamak amacıyla Düzce Üniversitesi’ne sefer yapan otobüsler öğleden sonra saat 2’ye kadar hastaneye uğrayacak, öğleden sonraki seferlerde öğrencilerin taşınması sağlanmaya devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.


ULAŞTIRMA MÜDÜRÜ DE AÇIKLAMADA

Öte yandan Düzce Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından yapılan açıklama sırasında yanlarında Düzce Belediyesi Ulaştırma Müdürü İlyas Danış'ın da hazır bulunduğu fotoğraf karesine yansıdı.