Öncü TV’de yayınlanan Özge Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu “Seçim Gündemi Özel” programının dün akşamki konuğu, MHP’nin Düzce Belediye Başkan Aday Adayı Cemal Aksan oldu. Aksan, neden Düzce Belediyesi’ne talip olduğundan, aday gösterilip seçilmesi halinde, Düzce Belediyesi’nin yeni yönetim şekline kadar birçok konuya açıklık getirdi.



“Düzce’nin daha çağdaş bir kent olması için çaba göstermiş, elinde geleni yapmış bir kardeşinizim”

Programa kendisini anlatarak başlayan Aksan, şu ifadelere yer verdi:

“1982 yılında doğmuş 37 yıldır Düzce’de ikamet eden sokakları karış karış bilen neredeyse tüm sokak ve dükkanları caddeleri bilen gezen sorunlara vakıf Düzceli bir kardeşinizim. Kütahya Dumlupınar üniversitesinde işletme fakültesini bitirdim. Askerlik haricinde tüm hayatım Düzce’de geçti. Özel sektörde ticari hayatımı sürdürüyorum. 2008 yılında kentin sıkıntılarını gören ve bu amaç kapsamında stk’larda başta başkanlık olmak üzere aktif rol alıyorum. Düzce’nin daha çağdaş bir kent olması için çaba göstermiş, elinde geleni yapmış bir kardeşinizim. Memlekete faydalı işler yapmak için mücadele ettim.2014 yılında aktif siyaset hayatıma başladım. Ömer Küçük’ün meclis listesinde kontenjan adayı olarak gösterildi.”

“Düzce’yi kendimize dert ediyoruz”

Neden Düzce Belediyesi’ne talip olduğu konusuna açıklık getiren, MHP’nin Düzce Belediye Başkan Aday Adayı Cemal Aksan, şöyle konuştu:
“Düzce Belediyesi görev alınabilecek en yüksek makam. Eğitim dönemim, çalışma hayatımda her zaman bu koltuğa oturma ihtimalimizden ötürü davranışlarımızı, hayat faaliyetlerimizi bu hedef doğrultusunda değerlendirdik. Faaliyetlerimizden ziyade elimizi taşın altına koymamız gerektiğini, kendi çevremizle yola çıktığımız dava arkadaşlarımızla buna karar verdik. Düzce’yi kendimize dert ediyoruz. Gündemde olan hava kirliliği ile alakalı Düzce’yi kalkındırma ve güzelleştirme derneği ile Düzce menfaatleri için ne yapabiliriz diye araştırıp hareket ettik. Düzce Belediyesi kalıcı eserler bırakmanın en önemli yeridir. Bir belediye başkanı o ilin en güvenilir insanı şehrü-l eminidir. Amacımız Düzce’yi ortak bir akılla yönetmektir.
 

“Aday adayı olmamın parti ve Düzce için doğru karar oldu söylendi”

Aday olmadan önce Milletvekilimiz Sayın Ümit Yılmaz’la da görüştük. Kendisi Haziran seçimlerinden sonra yapmış olduğu çalışma ve takdir görülen davranışlarının önümüzdeki dönem de Düzce Belediye Başkanlığını MHP’nin kazanmaması için bir engel olmadığını söyledim. Artık Düzce’nin iyi yönetilmesi gerektiğini dile getirdim. Kendisi de aday adayı olmamın parti ve şehrimiz açısından doğru bir karar olduğunu söyledi. Aynı görüşmeyi İl Başkanımızla da yaptık.”

“En çok oyu ben getiririm”

“Neden MHP Aksan’ı aday göstermeli?” sorusuna da yanıt veren Aksan, sosyal çevresi ve sivil toplum kuruluşlarında gösterdiği faaliyetler nedeniyle dışarıdan en çok oyu kendisinin getireceğini söyledi. Aksan ayrıca bu yerel seçimlerde MHP’nin aday aday kadrosunun şampiyonlar ligi gibi olduğunu ifade ederek, aday gösterilmesi halinde yerel seçimleri alacağını belirtti.

“Genel Merkez Düzce için ince eleyip sık dokuyor”

Bir izleyicimizin sorduğu,”MHP’nin seçimleri AK Parti!ye bırakacağı konuşuluyor. Hala adayını açıklamadı” eleştirisine de yanıt veren Aksan, “Aslında MHP’nin adayı açıklamamasının sebebi bu işe ne kadar önem vermesi, acaba hangi adayla Düzce’yi en iyi yönetiriz demesi. İnce eleyip sık dokumasıdır. Düzce’ye önem veriliyor ve her şey en ince ayrıntısına kadar kontrol edilip inceleme yapılıyor. Doğru adayın mücadelesi veriyor” ifadesinde bulundu.

“Önce Düzce’yi düşünecek”

Bir başka izleyicinin, “Aday gösterilmenin halinde ekibinizi nasıl oluşturacaksınız?” sorusuna ise Aksan şu yanıtı verdi:
“Ekibimiz başta teşkilatımız olmak üzere ortak akıl çerçevesinde kendi alanlarında ve sektöründe en zirve noktada olan Düzce menfaatlerini ön plana alan gönlünde vatan ve bayrak sevgisi olan, önümüzdeki senesini her şeyinden feragat edip kent için mücadele edecek arkadaşlarımızdan oluşturacağız. Adaylığımız açıklandıktan sonra gerekli açıklamaları teşkilatımız yapacaktır.”

“Ortak hedef Düzce’nin yaşanabilir bir kent olması”

Aday gösterilip seçilmesi halinde yönetim anlayışına ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Akan şöyle konuştu:
“Yönetim anlayışımızda tüm siyasi partileri bir masada toplayacağız, üniversitemiz başta olmak üzere bu kente emekleri olmuş şehrin akil insanlarını bir masada toplayıp ortak aklın düzce olması için 50 yıllık bir yol haritası çıkartacağız. Biz borçlu bir belediyeyiz. Bizim minimum maliyetle yatırım yapmamız gerekiyor. Ortak hedef Düzce’nin yaşanabilir bir kent olması.”

Hafif raylı sistem projesi…

Düzce’nin trafik sorununa ilişkin de çözüm yollarını sunan Aksan, ilk hedefinin Kuzey Çevre Yolu’nun açılması olduğunu söyledi. Atatürk Bulvarı’nı da Asar Deresi’ne kadar devam ettirmeyi hedeflediklerini kaydeden Aksan, “Belediyece Cedidiye Camii arasını yeniden trafiğe açmayı hedefliyoruz. Derenin üstüne yapılacak bir köprü ile trafiği karşıya geçirmeyi istiyoruz. Darıcı Köyü ile Aydınpınar Caddesi arasına açılan yolla da orayı bağlamak istiyoruz. Göreve gelirsek bununla ilgili görüşmelerimizi de yaptık. Üniversite, Kalıcı Konutlar, terminal ve Melen Su Park’a giden hafif raylı sistem yapmayı istiyoruz. Böylece trafik yükü hafifleyecektir. Bunların hepsini ortak akıl çerçevesinde yapacağız. Akşam yatıp, sabah kalkıp İstanbul Caddesi’ni kapatıyoruz demeyeceğiz.” dedi.

“2 yılda gözle görünür bir şekilde, bir şehir bu kadar kabuk değiştirir mi, dedirteceğim”

Kendisinin bir başka memlekete gitme şansı olmadığını kaydeden Aksan, şöyle konuştu:
“Zaten en iyisini yapmakla mükellefiz. Sokakta bizi tanımayan insan yok. Yarın görev bitip o caddeye çıktığımız zaman insanların yüzüne bakabilmemiz lazım. Ben kendimde ve partimde o inancı görüyorum. Bizi desteklesinler. Ben bu koltuğa oturursam 2 yılda gözle görünür bir şekilde, bir şehir bu kadar kabuk değiştirir mi, dedirteceğim. Altına da imzamı atıyorum.”
Aksan ayrıca, aday gösterilmesinin ardından seçilmesi halinde sadece gençlere yönelik değil, 7’den 7’e herkese hitap edecek bir yönetim anlayışı gerçekleştireceğinin altını çizdi.

“Ömer Küçük benim karşıma aday olarak çıkmayacak”

MHP’den birçok kez aday gösterilen Ömer Küçük’ün, bu kez CHP ve İYİ Parti’nin orta adayı olarak gösterilmesi konusuna ilişkin de değerlendirmede bulunan Aksan, “Ömer Küçük’le 2 gün önce konuştum. Eğer ben aday gösterilirsem, benim karşıma aday olarak çıkmayacak. MHP’nin yanında hareket edecek. MHP beni aday gösterirse kendisi benim bu seçimleri kazanacağıma inanıyor.” dedi.

“Faruk Bey benim de değer verdiğim bir isim”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Faruk Özlü’nün AK Parti’nin Düzce Belediye Başkan Adayı olmasına ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Aksan, şöyle konuştu:
“Bizim rakibimizden ziyade bizim yapacaklarımız önemli. Bizim tek rakibimiz kendimiziz. Vatandaşlarımıza ne kadar iyi anlatabilirsek yapacaklarımız noktasında vatandaşlarımızla ne kadar iyi iletişim kurabilirsek toplumun her kesimine kadar dokunabilirsek o seçimi kazanabiliriz. Faruk Bey benim de değer verdiğim bir isim. Ama görev icabı Düzce dışında yaşamış, dışarıdan da Düzce’nin menfaatleri için bir şeyler yapmaya çalışmış sonra da milletvekili seçilmiş, Düzce’nin bir değeridir. Kendisi iyi bir bürokrattır. Ben bir bürokratın değil, otoban gişelerinde karşılanan birinin değil, seçimi kazandığında evinden çıkarken karşılanacak birinin bu seçimde başa gelmesini istiyorum.”

“Ümit Yılmaz bizim referansımızdır. Ümit Yılmaz ağabeyimiz bizim yol haritamızdır” diyen Aksan son olarak MHP Milletvekili Ümit Yılmaz’ın çalışmalarını beğenen tüm Düzcelilerin kendilerine destek vermesini istedi.

Haber: Ö. YILMAZ


Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8