Aralarında Cumhuriyet Gazetesi yazarı İlhan Selçuk, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever’in de bulundukları toplam 11 kişinin göz altına alınması ile  ilgili olarak Düzce CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Aksöz, bir basın açıklaması yaparak olayı esefle kınadıklarını ifade etti.

Aksöz gözaltıları özgür düşünceye vurulan bir darbe olarak nitelendirirken, , açıklamasında iktidar partisina açılan kapatma davasının ardından yaşanan olayların düşündürücü olduğunu ve kamuoyunda şaşkınlık yarattığını 

Yaşananların 12 Mart v e 12 Eylül’ü hatırlattığını ve  ülkeye fayda vermeyeceğinin açık olduğunu dile getiren Aksöz, halkın sağduyusunun hakim olacağı bir yönetim iş başına gelene kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez de konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Sönmez hükümeti amerika’nın verdiği talimatları yerine getirme gayreti içinde olduğunu söyleyerek eleştirirken, kendilerinin güçlerini Cumhuriyet Mitinglerinden, şehit cenazelerinde “Hepimiz Mehmetçiğiz” diyen halktan aldıklarını ifade etti.

Sönmez Amerika ve Avrupa’dan güç alanların emperyalistlerin yenilgisine ortak olacağını da söyledi.