Memur-Sen Düzce Temsilciliği tarafından İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen "Neye Himmet, Neye Hizmet", "Paralel Yapının Dünü, Bugünü ve Sonu" konulu konferansa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay konuşmacı olarak katıldı.

 

 

 


Protokolün yer aldığı ve geniş bir katılımın sağlandığı konferans, Memur-Sen Düzce Temsilciliği Başkanı Orhan Kılıç’ın konuşmasıyla başladı. Kılıç, konuşmasında yaşadığı bir olayı anlattı. “Nijerli bir yetkiliyle yaptığım sohbette, yetkili paralel yapının ümmeti karartma projesi olduğunu fark etti ve çocukları onların okullarından aldı fakat bizim insanımız fark etmedi.” dedi. Kılıç’ın bu sözleri salondan büyük alkış aldı.


Kılıç’ın ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay konferansına başladı. Aktay, Paralel yapıya yönelik ilk olarak şunları söyledi. “Bu hikâyede kullanılan insanlar bizim insanlarımızdır. Bugün Türkiye’de halk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ne anlama geldiğini iyi biliyor. Biz bu konferansları nasıl bir durumla karşı karşıya olduğumuzu göstermek için yapıyoruz.” dedi.


“Gezinin aynısı aynı mutfakta üretilerek Yemende, Filistin’de gerçekleştirilmeye çalışıldı” diyen Aktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın o zamanlar otoriterlikle suçlandığını söyledi.
Paralel yapı hareketinin bugüne kadar hiç kimsenin şahit olmadığı biçimde organize bir hareket olduğunu ifade eden Aktay, "Bu hareket Türkiye'nin yabancı olduğu bir harekettir. Türkiye çokça hareket, çokça cemaat, çokça dini hareket ve çokça dini olmayan hareket gördü. Ama bu tarz her alana el uzatan, her alanda örgütlenen ve ayrı bir toplum inşa eden bir hareket şu ana kadar görülmüş bir hareket değil" diye konuştu.


Aktay, iyi bir niyetle hizmet hareketleri başlatan grupların dernek veya bir takım kurumlar oluşturabileceklerini, bunun da gayet normal olduğunu söyledi.


BU YAPIDA NE ARARSANIZ VAR!
Paralel yapının Amerika da Yahudilerin sahip olduklarına benzer bir iktidar oluşturmak istediğini belirten Aktay, şunları kaydetti: "Bu yapının içinde yalan var, dolan var, hile var şantaj var, ne ararsanız var. Amerika'nın maalesef bir Recep Tayyip Erdoğan'ı yok. Bunu göze alabilecek böyle bir yapıyla mücadele edecek bir adamları yok. Amerika'ya da bir 17 Aralık lazım aslında. Bu 17 Aralık bu paralel yapının Amerika'da Yahudilerin sahip olduğu iktidara tamamen sahip olmak için oluşturmak istedikleri bir şeydi. Aslında tamah etselerdi neredeyse ve maalesef o iktidara ulaşmışlardı. Bununla yetinmiş olsalardı Yahudilerin Amerika'da yaptıklarına benzer bir iktidarı Türkiye'de kullanıyorlardı."


PARALEL YAPI YOLA ÇIKARKEN AKLI ÇELİNMİŞ BİR HAREKET
Bazı insanların çıktıkları yolda değişebildiğini vurgulayan Aktay, şöyle konuştu: "Hizmet etmek için yola çıkarsınız, bir yapı kurarsınız yolda oyalanırsınız, yolda oyalanırken hedefiniz sapabilir. Bunlar nispeten masum sayılabilecek şeylerdir. Bizim paralel yapı hakkında zaman zaman iyimser düşünmemize neden olan durum, hizmet etmek için yola çıktılar, himmetleri topladılar. Ama bu himmetleri başka bir şeye dönüştürdüler. Eskiden de biliyorduk ama affetmiştik. Neden affetmiştik? Biz Müslümanlar biraz affediciyizdir. Biz affedici olmasak genişleyemeyiz. Bizim dinimiz bir tövbe kapısıdır. İnsanların değişebileceğine inanırız. Saf saf da inanırız ama bu saflık kötü bir şey değildir. Çokça defa da aldatılabiliriz fakat tedbirimizi de almak zorundayız. Ama ne kadar tedbirinizi alırsanız alın ihanetin tedbiri olmaz. Paralel yapı akıl çelme ile oluşmuş bir yapı değil. Yola çıkarken aklı çelinmiş bir harekettir."


KORKMAZ’A “SİZDE SUÇLUSUNUZ ASLINDA” DEDİ
Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın gündem oluşturan “Hazreti” kelimesiyle ilgili ifadelerine yönelik Aktay, "Zamanında aynı şeyleri bende yaşadım" dedi. Korkmaz’ın da bir bakıma suçlu olduğunu gülerek ifade eden Aktay, salondan alkış aldı.


Aktay, son olarak Fethullah Gülen’in Dünya aynasına her seferinde “Kim daha iyi?” sorusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yanıtını aldığı için bu kadar öfkeli olduğunu söyledi.


Konferans, Memur-Sen Düzce Başkanı Orhan Kılıç'ın, Aktay'a tablo hediye etmesiyle son buldu.

 

Haber:Y.SEVER