1 Eylül’de yeni adli yılın açılışını yapan Düzce Baro Başkanı Ali Dilber, 2014-2015 adli döneminden beklentilerini, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerindeki süreci Erol Tayhan’ın sunduğu Günlük programında anlattı.


Baro Başkanı Ali Dilber, HSYK seçimlerinde hukukçu öğretim üyeleri ve avukatlar arasından Cumhurbaşkanınca seçilecek olan 4 üyenin en az üçünün avukatlardan olması gerektiğini vurguladı ve bunların baro başkanları arasından seçilmesi için kamuoyu oluşturulması gerektiğini dile getirdi.


NİYETİMİZİ BELLİ ETTİK, DESTEK GEREKLİ


Bir önceki seçimleri kıl payı kaçıran Dilber, baro başkanları arasından seçilmesine en yakın bakılan iki isimden biri olduğunu ifade etti. Dilber bu konuda siyasi desteğin önemli olduğuna dikkat çekti.

 

 

Dilber, “Baro başkanlarından olursa potaya giriyoruz. Bu kıstasa giren benim gibi Kütahya var. Burada tek seçici cumhurbaşkanı. Ancak bu konuda destek gerekli. Biz niyetimizi belli ettik. Seçilen Cumhurbaşkanımız çok değişik yapıda. Kafasında birileri var mıdır bilmiyorum. Mutlaka istişare edecektir. Ben çok siyasetin içinde olanları atayacağını düşünmüyorum.” dedi.


TÜRKİYE ÇAPINDA MARKAYIM


Dilber, neden HSYK seçilmesi gerektiğini de şöyle açıkladı:
“Ben oraya siyasi olarak değil, mesleki olarak gitmeyi düşünüyorum. Türkiye çapında bir marka olduğumu düşünüyorum. Hakkari’deki Giresun’daki Edirne’deki baro başkanlarına sorun Ali Dilber’i tanır. Bu avantajın Düzce’nin kullanması gerektiğini temenni ediyorum.”


AKTİF SİYASET DÜŞÜNCEM YOK


Dilber programda siyasete bakış açısını da anlattı ve aktif siyaset düşüncesi bulunmadığını dile getirdi. 


Siyasetin hayatın her yerinde olduğunu dile getiren Dilber, “2010 yılında tüm siyasi partilerden kaydımı sildirdim. Ancak 2011'de seçmen olarak oyumu AK Parti’ye kullandım. Ben bunu söylüyorum. İl başkanı olmak gibi bir çabam da olmadı. AK Parti'yi destekliyor ve başarılı buluyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerimde de oyumu Tayyip Bey’e verdim. Avukatlık başka siyaset başka bir şey. Yakın bir tarihte siyasette aktif olma düşüncem yok.” derken, baroya siyaseti sokmamaya çalıştıklarının altını çizdi.


TAKİPSİZLİKTEN KALDI


Dilber, son olarak Düzce Adliyesi’nin birinci bölgeye taşınma şansını “Takipsizlik” nedeniyle kaybettiğini ifade etti.


Dilber, “Takipsizlikten kaldı. Adalet bakanlığına gitse, tüm kriterleri sağlıyor. Önce yerel seçimler, ardından cumhurbaşkanlığı seçimleri şimdi de HSYK Seçimleri var. Birazda seçimlere takıldı. Ancak siyasi irade istese olacağına inanıyorum. Belediye başkanı, il başkanı ve 3 milletvekili Adalet Bakanlığı'ndan randevu alıp gitseler olacağına inanıyorum.” ifadesini kullandı.

 

Haber: S. Kaşkır