Genel Kurulda gizli oyla yapılan seçime, 355 milletvekili katıldı. Akyel, 285 oy alarak Sayıştay Başkanı seçilirken, diğer aday Nurşen Yapıcı 68 oy aldı. 1 oy boş çıkarken, 1 milletvekili de geçersiz oy kullandı.

Genel Kurulda, daha sonra Sayıştay'da boşalan 6 üyelik için seçime geçildi  Sayıştay Başkanı seçilen Akyel, 1965 yılında Erzurum'un Şenkaya İlçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kırşehir'de tamamlayan Akyel,  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1987 yılında mezun oldu.

Kaymaklık sınavını kazanan Akyel, sırasıyla Pozantı, İscehisar, Çamoluk, Solhan, Gölkaya, İmamoğlu, Kızıltepe,  Elbistan İlçelerinde görev yaptı. Afet yönetimi konusunda eğitim amaçlı olarak bir ay süreyle Japonya'da bulunan Akyel, Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalında doktora programını tamamladı.

İngilizce bilen Akyel, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinde yaşananları ''Gölyaka'da Deprem'' başlıklı kitabında yayımladı. Akyel, evli ve iki çocuk babası.