Milli Eğitim ve Kültür eski Bakanı Avni Akyol, ölüm yıldönümünde mezarı başında ailesi dostları ve sevenleri tarafından dualarla anıldı.

 


Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, 1997-1999 yılları arası Orman Bakanı Ersin Taranoğlu başta olmak üzere Akyol'un eşi Yüksel Akyol, kızı torunu ve damadının da hazır bulunduğu anma programında Avni Akyol Orta okulu öğrencilerinin taşıdığı posterin yanında Avni akyol Öğretmenevi'nin çelenki ile Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın kırmızı beyazlı çelenki dikkat çekti.


Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, anma programında Akyol'u rahmatle andığını belirterek "Avni Akyol hem ilim yuvaları kurarak ilme hizmet ederek büyük sevap kazandı hem de yaptığı sadaka-i cariye denen kamu yararına yatırımlarla da ölümden sonra sevap kazanmaya devam ediyor" dedi:


Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Akyol'un kişiliği ve eserlerinin yanında eğitim camiasına yaptığı katkı ve desteğin unutulmayacağını dile getirerek" Akyol hayatını güzel yaşadı hayatını insenlığa adadı. Örnek bir aile, örnek bir baba , örnek bir dost ve arkadaş olarak hayatını sürdürdü." diyerek konuşmasını şöyle sürdüdü:



Ailesi adına söz alan damadı Necati Çevirir'de konuşmasının başında Akyol'un kişiliği ve özelliğini şu sözlerle özetledi:" Akyol'u ölümsüzleştiren başta çocuk ve öğretmen sevgisi, insan sevgisi ve bütün insanlığı ayırım yapmadan kucaklayan sevgi dolu yüreği, eğitim ve kültür dünyasındaki silinmez izi , erdemli politika kimliği ile saygıyla anıyoruz" dedi



Akyol'u anlattığı son bölümde " O'na layık olmaya çalışacağız, onu asla unutmayacçağız" dediği bölümde duygulanan Necati Çevirir, konuşmasını gözyaşları arasında zor tamamladı.

 




Düzce Merkez Şehir Mezarlığında mezarı başında anılan Milli Eğitim ve Kültür eski Bakanı Avni Akyol'u, Cedidiye camii İmam Hatibi Osman Akyüz'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ardından getirilen duayla mezarlıktaki program sona erdi.Program evinde mevlidi şerif okunmasıyla devam etti.

 

 

Haber: E Tayhan