Çilimli'nin Alacamescit Köyü'nde 4 yıldır yaşanan su sorunu bitmek bilmiyor Köy sakinleri su faturalarını ödemek için Köy Muhtarlığına paralarını ödediklerini söylüyor ama nedense ödenmeyen faturalar nedeniyle köyde devamlı su kesintileri yaşanıyor.

Yaşadıkları soruna çare bulamayan köy sakinleri çareyi Düzce Valiliğine giderek aradı. Valilik önünde açıklamalarda da bulunan köy sakinleri, “Yaşadığımız su sıkıntısı nedeniyle yıllardır susuz yaşıyoruz. Her ay en azından 3-4 gün sularımız kesiliyor. Aynı şebekeden 4 köy halkı faydalanıyor ve biz şebekeden yararlanan son köyüz. Faturalarda yatırılmayınca su sıkıntımız devam ediyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Verdiğimiz paralarla yeni su hattı döşerdik.”

Her ay faturaların yatırılması için muhtarlığa fatura paralarını yatırdıklarını da söyleyen köy sakinleri, “Verdiğimiz paralarla köyümüz için su hattı döşenirdi. Paraların verilmesine rağmen yatırılmaması nedeniyle suların kesilmesi bizi gerçekten zor duruma sokuyor. Daha önce Çilimli Kaymakamlığı'na dilekçe verdik ama etkili olmadı. Bizde Düzce Valiliği'ne geldik. Belki bu şekilde sorunumuz çözülür. Siyasilerde sadece oy istemek için geliyorlar. Sorunlarımızı çözmüyorlar. Biz sorunumuzun çözülmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Köyde toplam 150 hane bulunurken bu hanelerde 400'e yakın vatandaş oturuyor. Köy sakinleri de sorunlarının çözülmesi için yaklaşık 20 kişilik bir grupla Valiliğe gelerek imza attıkları dilekçeyi Valiliğe verdiler.