Alaplı’ya Karadeniz bölgesinin en büyük limanlarından birisinin yapılması için çalışma başlatıldı.Alaplı Ticaret ve sanayi odası tarafından başlatılan çalışma ile ilgili olarak proje aşamasına gelindi. Konu ile ilgili bilgi vermek ve bölgemizdende destek almak amacıyla Düzce ticaret ve sanayi odasını ziyaret eden Alaplı ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu başkanı Rafet Kılıç,işadamı İsmet Yılmaz ve oda genel sekreteri Taner Arslan ile birlikte Alport adını verdikleri liman çalışmaları konusunda bilgiler verdi.
2.068.000 metrekarelik bir alanda kurulması planlanan Alaplı limanının 1.500.000 metrekarelik bölümü tamamen denizin doldurulması ile oluşacak.Halen Ankara’dan onay beklenen liman yapımı için Alaplı başta olmak üzere bölgede bir heyecanın şimdiden duyulmaya başladığı bildirildi.Bilindiği gibi bölgemizdeki deniz yolu ile yapılan ihracatların büyük bölümü Gemlik limanından yapılıyor.Ereğli’deki liman ise ağırlıklı olarak Demir çelik fabrikasına hizmet veriyor.
Düzce TSO yönetim kurulu başkanı Metin Büyük ise bölgemize hizmet verecek bir limanın Alaplı’da yapılmasından memnuniyet duyacaklarını belirterek özellikle Ankara boyutunda gerekli tüm desteği vereceklerini söyledi.