Gaziantep'in merkez Şahinbey İlçesi'nde sokakta yapılan düğünde kalabalığın arasına karışan canlı bomba terörist, üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Düğün gecesinde düzenlenen bombalı saldırıda 50 kişi hayatını kaybetti.

İlk olarak 30 vatandaşın hayatını kaybettiği, 94 vatandaşın da yaralandığı bildirilirken, ilerleyen saatlerde terör saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısının 50'ye yükseldiğini açıklandı.

 Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde 20 Ağustos 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında bugün itibarıyla 50 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir." ifadesi kullanıldı.

Olayda yaralananların çeşitli hastanelerdeki tedavilerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Düzenlenen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen saldırı ve bu saldırıyı yapanları bir kez daha lanetle kınıyoruz."

 "OLAY YERİNDE BİR ADET PARÇALANMIŞ CANLI BOMBA YELEĞİ ELDE EDİLMİŞTİR"

 Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı da olayın ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, 20 Ağustos 2016 Cumartesi günü saat 22.50'de Şahinbey ilçesi Beybahçe Mahallesi'nde yapılan bir düğüne canlı bombayla düzenlenen terör saldırısında 50 vatandaşın hayatını kaybettiği belirtildi ve devamında şu ifadeler kullanıldı: "Olaydan sonra Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2 cumhuriyet başsavcı vekili, 4 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş olup, olay yeriyle ilgili polisle birlikte inceleme başlatılmış, olay yerinde bir adet parçalanmış canlı bomba yeleği elde edilmiştir. Ölenlerin otopsi işlemleri sonuçlandırılarak kimliği tespit edilenler ailelerine teslim edilmeye başlanmıştır. Olayın fail veya failleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca yoğun bir çalışma yapıldığı, birtakım bilgi ve bulgulara ulaşıldığı, fail veya failler hakkında bir kanaat oluştuğu ancak soruşturmanın selameti açısından bu husustaki bilgilerin netleşmesi halinde kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmaların büyük bir titizlikle sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, soruşturmanın sonucu ve safahatı hakkında ayrıca ilgi verileceği kaydedildi.

Haber: C. ÜSTÜNER