KHK ile kamudan ihraç edilen Mimar Alev Şahin’e destek bir çığ gibi büyüyor.Bu defa İstanbul ve Ankara’dan gelen mimaralar Alev Şahin etrafında toplanarak önce bir çiçek verdiler ardından yaptıkları açıklamalarla destek ve moral verdiler.

ÖNCE ŞAHİN KONUŞTU
Gelen meslektaşlarına “hoşgeldiniz” diyerek  hitap eden Mimar Alev Şahin, “İşimi ekmeğimi geri istiyorum” diyerek konuşmasını  sürdürürken, kendisine destek için İstanbul ve Ankara’dan gelen meslektaşlarını  yanında görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 “KHK VARSA DİRENİŞ VAR”
TMMOB Düzce Mimarlar Odası Temsilcisi Sedef Sönmez Buçgün, Düzce Makine Mühendisleri Odası Temsilcisi başta olmak üzere İstanbul ve Ankara’dan Düzce’ye Mimar Alev Şahin’e destek için gelen mimarlar adına açıklama Burçin Kuz tarafından yapıldı.

“KHK varsa direniş var” diye sözlerine başlayan Mimar Kuz  “Meslektaşımız Alev Şahin,müteahhidin insafına bırakılan şantiyeleri denetlediği, hakedişlerde usulsüzlüklere karşı çıktığı, suya dönmüş betonların inşaatlara dökülmesine izin vermediği için önce yöneticilerin baskılarına maruz kaldı, yetkilerini kullanması engellendi ardından 6 ocak’ta yayınlanan 679 sayılı KHK ile kamudan ihraç edildi” şeklinde konuştu.

“MESLEKTAŞIMIZA KEFİLİZ”
Mimarlar adına  konuşan Mimar Burçin Kuz :“Meslektaşı olmaktan onur duyduğumuz Mimar Alev Şahin’e bu kasvetli ortamda içimizi ısıtan direnişini  selamlamaya İstanbul’dan geldik, işini, ekmeğini, mesleğini geri kazanmak için başlattığı  direnişinin 21. Gününde yalnız olmadığını göstermek istedik. Biz meslektaşımıza kefiliz demeye geldik” dedi.