Erol Tayhan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Manşet’ programında 1-7 Mart Yeşilay Dayanışma Haftası sebebiyle bireylerin farklı türlerdeki bağımlılıklarından kurtulabilmeleri ve sağlıklı bir hayat için neler yapılması gerektiğini konuşuldu. Tütün, alkol ve uyuşturucu maddeden korunma yolları ve uzaklaşma yöntemleri konusu uzman görüşleri eşliğinde izleyiciye aktarıldı. Yeşilay Cemiyeti Düzce Şubesi Başkanı Fatih Yıldırım ile Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Yeşim Koçer Acar’ın konuğu olduğu Manşet’te Yıldırım, Yeşilay’ın kuruluş amacı ve görevlerini Acar ise bilgi, deneyimleri aktararak sağlıklı bir toplum için ailelere düşen görevleri aktardı.

Yıldırım: “Yeşilay önleyici tedbirler üzerine çalışıyor”

Kuruluşu Cumhuriyetin ilanına dayanan köklü bir geçmişe sahip Yeşilay’ın sivil toplum kuruluşu olarak ana görevinin önleyici tedbirler olduğunu belirten Yıldırım,  3 farklı alanda çalıştıklarını ve çeşitli projelerle özellikle genç yaştaki kitleyi doğru açıdan etkilemek istediklerini ifade etti.

“Hayır diyebilmeleri çok önemlidir”

Gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durabilmesi için ‘Hayır’ diyebilmelerinin en temel unsur olduğunu vurgulayan Yıldırım, sağlıklı nesiller için toplumun tüm katmanlarının içinde olduğu bir dayanışma ortamının gerekliliğini dile getirdi.

“Sigara içmeyen üye bulmakta zorlanıyoruz”

Yeşilay olarak bireylerin birbirlerine ‘Yeşilaycı mısın?’ sorusunu yöneltebilmeleri için algı oluşturmaya gayret ettiklerini aktaran Yıldırım, Yeşilay olarak sigara içmeyen üye bulmakta güçlük çektiklerini paylaştı.

Acar: “İletişim kuvvetli olmalıdır”

Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Yeşim Koçer Acar’da bireylerin sağlıklarını korumak amacıyla düzenlediği seminerler ve kariyeri süresince karşılaştığı vakalardan yola çıkarak özellikle anne ve babalara net mesajlar verdi. Ebeveynlerin çocuklarını anlamasının onların zararlı madde kullanımından uzak durmaları açısından önemli olduğunu söyleyen Acar, anne ve babalara; bilinçlenmelerini, çocuklarıyla sohbet etmelerini, çocuklarını maneviyatlarının kuvvetli bir şekilde yetiştirmelerini ve iletişimin kuvvetli olmasının önemli olduğunu kaydetti.

Haber:Y.SEVER