14 Mart Tıp Bayramı’ndan sonra 22-28 Mart tarihleri arasında kutlanan Acil Tıp Teknikeri ve Teknisyenleri Haftası dolayısıyla Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Ayhan Büyükbingöl bir mesaj yayımladı. Büyükbingöl mesajında ağırlıklı olarak sıkıntı ve talepleri gündeme getirerek, hükümetten kalıcı çözüm istedi.

“Artık sağlık çalışanları da memnun olmak istiyor”
Acil tıp teknikerleri ve teknisyenlerinin görevlerini pek çok zorluk içinde ve fedakarca yerine getirdiğini belirten Büyükbingöl, şöyle devam etti: “İnsan hayatı ile ilgili acil müdahalelerde bulunan ve bunun için zamanla yarışan acil tıp teknisyenleri ve teknikerleri, maalesef hak ettikleri değeri görmemekte, hem mesleki sorunlarla hem de yetersiz çalışma şartlarıyla mücadele etmektedir. Sağlık çalışanları artık tükenmiştir. Artık hak ettiği mali ve özlük haklarını bir an önce almak zorundadır. Genel Başkanımızın her ortamda kurduğu bir cümle var: “Siz istediğiniz kadar modern, gösterişli hastaneler, sağlık kurumları yapın, istediğiniz kadar güzel tefriş edin, istediğiniz donanım, teçhizat ve teknolojiyi kurun, sağlık çalışanını memnun ve mutlu edemezseniz, sağlık çalışanının ihtiyaç ve beklentilerini görmezden gelirseniz, yaptığınız yatırımın bir anlamı olmaz.” Evet, artık sağlık çalışanları da memnun olmak istiyor.”

“Yıpranma payı tüm sağlık çalışanlarına bir an evvel verilmeli”
Sağlık çalışanlarını memnun etmenin yolunun emeğinin, alın terinin karşılığını vermekten geçtiğini kaydeden Büyükbingöl, sendika olarak taleplerini şöyle sıraladı: “Cumhurbaşkanımızın sözünü verdiği 5 yıla 1 yıl yıpranma payı tüm sağlık çalışanlarına bir an evvel verilmelidir. Sağlık çalışanları emekli olduklarında aldıkları ücret, yarıya düşmektedir. Bu nedenle alınan ek ödemeler de emekliliğe yansıtılmalıdır. Başta taşeron sistemi olmak üzere farklı istihdam modellerine son verilmeli, aynı işi yapan tüm çalışanlar aynı mali ve özlük haklarına sahip olmalıdır. Alım sayısı artırılmalı ve gelecek yılları da düşünerek sağlık insan gücü alımı ve eğitimi planı yapılmalıdır.”

“’Emeğe Saygı Şiddete Sıfır Tolerans’ sloganının içi doldurulmalı”
Sağlıktaki en büyük sorunlardan olan şiddet konusuna da değinen Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Ayhan Büyükbingöl, “Son yıllarda birkaç yasal düzenleme yapılmasına rağmen şiddet hız kesmeden devam etmektedir. İnsanların hayatını kurtarmaya çalışan arkadaşlarımızın maruz kaldıkları şiddet olaylarına yetkililer bir an önce çözüm bulmalıdır. “Emeğe Saygı Şiddete Sıfır Tolerans” sloganının içi doldurulmalıdır. Sağlık çalışanına şiddet uygulayan 6 ay süreyle sağlık harcamalarını cepten yapmalı ve gerekirse hapis cezası verilmelidir.” ifadelerini kullandı.