Her bayramın vazgeçilmezlerinden olan şeker, çikolata ve baklavalar Kurban Bayramı öncesinde de akıllara gelmeye başladı. Düzceli vatandaşlar, çarşıdaki dükkanları gezerek ihtiyaçları olan şeker, çikolata ve baklavaları alıyor. Fiyatları biraz yüksek ama satış yapan uzmanlar, vatandaşları düşük ürün konusunda uyarıyor.

“Gıda ürünü direk vücuda giriyor, zehirlenebilirsiniz”

Pastanede çalışan Özen Emiş, özellikle çikolata alacak vatandaşları uyararak şu ifadelere yer verdi:
“Pastanelerin sattığı çikolatalar birinci kalite olduğu için fiyatları biraz yüksek oluyor ama kaliteli oluyor. Tabi bu diğer firmaları kötülemek için değil ama özellikle dikkat etmeniz gereken içinde bizim ülkemize uygun olmayan maddeler olabiliyor. Jelatinler domuz jelatinleri olabiliyor. Eğer böyle bir sorunla karşılaşmak istemiyorsanız çok uygununa kaçmayın. Alabileceğiniz çikolataların bir maliyeti var ve fiyatları bellidir. Orta kalite madlen çikolatalar 35 TL’dir. Küçük bir kutu çikolata almak istiyorsanız 45 TL’dir. Bunlar tamamen bitkiseldir. İçinde herhangi bir yan ürün yoktur ve jelatin olarak da tamamen Müslümanlara özel sığır jelatinden üretiliyor. Vatandaşlarımız dikkat etmelidir. Özellikle dışarılarda tezgahlarda kullanılan çikolata ve şekerlerde bizim tabir ettiğimiz ikinci üçüncü kalite her türlü maddeyi kullanıyorlar. İnsanlar buna çok fazla dikkat etmiyor ama küçük bir çocuk birdir ikidir birkaç kez yerde ciddi hastalıklara yol açabilir. Dışarıda kalmış çikolata içinde krema varsa sizi zehirleyebilir. Aldığınız çikolata mutlaka soğuk olsun ve mümkünse dolaplardan alın. Kağıt çikolatalarda da son kullanma tarihi çok önemlidir. Çünkü gıda ürünü alıyorsunuz ve gıda ürünü direk vücuda giriyor, zehirlenebilirsiniz.”

“Alıyorsanız da bilin ki sağlığınızla oynuyorsunuz”

Baklava konusunda da vatandaşlara uyarılarda bulunan Emiş, açıklamasına şu cümlelerle devam etti:
“Baklavaları da biz şekerden üretiyoruz. Glikoz şerbetle üretilen baklavaları biz 50 TL’ye aldık diyenler var. Bir baklavanın tepsisini 50 TL’ye almanıza imkan yok. En kaliteli un bugün 180 TL, en kaliteli şeker 156 TL’dir. Normal orta karar baklava tepsisi 100 TL ile 150 TL arasındadır. Baklavada her türlü hile yapılıyor. Bugün 50 TL’ye baklava satan insan bilin ki sizin sağlığınızla oynuyor. Çünkü bu piyasada bu fiyata böyle bir tatlı yok. Alıyorsanız da bilin ki sağlığınızla oynuyorsunuz.”

“Kalite biraz da fiyatıyla belli oluyor”

Satışların şu an bekledikleri seviyede gittiğini söyleyen Fatih Çakmak da şöyle konuştu:

“Satışlarımız güzel. Bu zamana kadar beklediğimiz seviyede ilgi var. çikolatada merdiven altı ürünler de oluyor. Genelde bildiğiniz ürünleri alın. Kaliteli ürünlere dikkat ederlerse sağlıkları için daha iyi olur. Ortalama fiyatlar ise çikolatada 50 TL’den başlayarak 100 TL’ye kadar gidebiliyor. Çikolatalarda fiyatı uygun diye rağbet göstermesinler. Kalite biraz da fiyatıyla belli oluyor.”

Haber: M. AYDIN