Kurban bayramının arefe günü şehir merkezinde günboyu devam eden kalabalık gece geç saatlere kadar devam etti.
Şehir merkezi eski pazaryeri çevresine kurulan tezgahların yanı sıra esnaflarda kaldırımlara çıkardıkları tezgahlarla satışlarına devam ettiler.
Günün yoğunluğundan ihtiyaçlarını akşam saatlerine bırakan vatandaşlar kurulan tezgahların çevresinde büyük bir kalabalık oluşturdular.
Akşam saatlerinde çarşı pazarın daha ucuz olduğunu düşündükleri için geç saatlerde çıktıklarını söyleyenlerin yanı sıra gündüz her yer aşırı kalabalık olduğu için istediğimizi bulmakta güçlük çektiğimizden bu saatlerde biraz daha sakin diye tercih ettik dediler.
Esnaflar ise gündüz işler iyiydi ancak bizlerde elimizde kalan malları paraya çevirmek için daha hesaplı satışlar yapıyoruz vatandaşlarda daha rahat alışveriş yapma imkanı buluyor dediler.
Gece geç saatlere kadar devam bayram alışveriş yoğunluğu nedeniyle Emniyet Ekipleri gün boyu olduğu gibi gecede günvenlik tedbirlerini sürdürdüler ve hırsızlık dolandırıcılık gibi olayların olmamamsı için mücadele verdiler.
Bayram süresince en kalabalık sokakların başında gelen Merkez Büyükcami sokağı ile Spor sokağın yoğunluğu gece yarılarına kadar devam ederken işmerkezleri geçmiş yıllara göre daha sakin görüntüdeydi.