Belediyeden kural ihlali yapmamıştır yazısı geldi
Düzce İli Özel Halk Otobüsleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İsa Üçüncüoğlu, bir kişinin ölümü ile sonuçlanan kazanın ardından, kazaya karışan ve hakkında iddialar ortaya atılan şoförle ilgili olarak bir açıklama yaptı. Üçüncüoğlu açıklamasını yaparken, konuyla ilgili olarak Belediyeden gelen yazıyı basına okumak istedi. Belediyeden gelen yazıda  “ kaza olduğu sırada alkometre cihazı ile kazaya karışanlara alkol testi yapılır. Daha sonra laboratuvar testi yapılır. Belgelerden de anlaşılacağı gibi şoförümüzün bu konuda kural ihlali yapmadığı belirlenmiştir ki bunun için de serbest bırakılmıştır.” İfadeleri yer alırken, bu ifadelerin belgelerle yalanlanması üzerine Üçüncüoğlu’nun açıklaması başka yöne döndü. Üçüncüoğlu, bundan sonra alkol kullanan sürücüler ile kesinlikle çalışmayacaklarının altını çizdi.
Üçüncüoğlu, “Kazadan sonra şoför bir daha katiyen işe girmeyecektir. Bünyemizde zaten çalışmamaktadır. Bundan sonra ki şoför alımlarımızda özel hayatında alkol alanları dahi işe almayacağız. Buna bir daha müsaade etmeyeceğiz. Araştırmalarımız sonrası kendisinin alkol aldığını müteahhit arkadaşımıza söylemediğini öğrendik. Ona söylemediği için suç işliyor. Bizi burada belediye, basın ve kamuoyu ile karşı karşıya getirdi. Biz bu konunun üzerine gideceğiz. Kendisi ile hukuk alanında mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
Her sabah kontrol var
Yönetim Kurulu Başkanı İsa Üçüncüoğlu ayrıca, özel halk otobüsleri olarak bir toplanma merkezi kurduklarını belirterek “Şoförlerin ve otobüslerin kullanacağı bir toplanma merkezi kurduk. Bu merkezden şoförlerimiz sabahları alkol muayenesine tabi tutularak yola çıkacaklar. Ayrıca saç, sakal ve kıyafet konusuna dikkat edeceğiz. Bu konuda vatandaşlarımız bizlere güvensinler” ifadelerini kullandı.
Hastane raporunda alkol olduğu var

Kazaya karışan halk otobüsünün sürücüsü E.D.’nin, kaza gerçekleştiğinde alkollü olduğu hastane raporu ile tescillendi. Raporda sürücünün 183,1 promil alkollü olduğu tespit edilirken, E.D.’nin ifadesinde, Pazar olması nedeniyle alkol aldığını söylediği, iki saatliğine şoförlüğünü yapmak üzere aracını aldığı müteahhide alkollü olduğunu söylemediği iddia edildi.

İŞTE O BELGELER;

Düzce Devlet Hastanesi Labarotuvan Sonucu;

Savcılık Tarafından Yapılan Sorgulama ve E.D'nin İfadesi

Haber; H. İŞCAN