Valilik konutu önünden uğurlandı

26 Ağustos 2016 tarihinde Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı'na atanan Düzce Valisi Ali Fidan, bugün Düzce'ye veda etti. Sürpriz bir atama kararı ile 1.5 yıldır görev yaptığı Düzce'deki görevi sona eren Eski Vali Ali Fidan'ı Kalıcı Konutlar'daki Valilik Konutu önünden kalabalık bir grup uğurladı. Uğurlamada, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Başsavcı Vekili Ahmet Altun, Düzce Barosu Başkanı Ali Dilber, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, mülki amirler, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile Düzce'nin tanınmış işadamlarından oluşan kalabalık bir grup yer aldı. CHP ve Saaadet Partisi il başkanlarının yer aldığı uğurlamada ayrıca 24. Dönem Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz da hazır bulundu. Veda etmeye gelen herkesle yakından ilgilenen ve gelen herkesle tek tek vedalaşan Vali Ali Fidan'a Düzce'nin bir tablosu takdim edildi.

"Allah’a emanet olun"

Basın mensuplarına Düzce'den ayrılmadan önce son demecini veren Fidan, vedaların çok zor olduğunu söyledi. Vali Fidan, "Düzce’de bir buçuk yıla yakın süre, çok huzurlu, severek ve onurla görev yaptım. Düzce’de vali olarak görev yapmanın onurunu, şerefini hep taşıyacağım. Bana bu süreçte destek olan herkese teşekkür ediyorum. Başta sizler olmak üzere "Tüm Düzceliler'e Allahaısmarladık" diyorum. Bize haklarını helal etsinler. Elbette görev olarak ayrılıyoruz ama ruh olarak Düzce’yi hep hatırlayacağız, yine hep görüşeceğiz. "Allah’a emanet olun" diyorum. Güzel günler geçti. Bu süreçte bana destek olan bütün kesimlere başta mesai arkadaşlarım, bütün kamu görevlilerine, basınımıza, milletvekillerimize siyasi parti temsilcilerimize, sivil toplum kuruluşlarına, belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza bütün meslek  kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Benim için güzel bir tecrübe oldu. Düzce’de bütün kesimlerimizin özellikle vatandaşlarımızın yoğun bir ilgisiyle karşılaştık, desteğiyle karşılaştık. Benim için güzel günler geçti. Bunları unutmayacağız güzel anılarla ayrılıyoruz. Düzce’ye geldiğimde de memleketim olarak gelmiştim yine memleketimden ayrılıyorum ama görev yaptığım her yerde Düzce yine memleketim. Düzceliler'le Düzce’yle alakam, ilgim hiç kesilmeyecek. Ben ve eşim aile olarak Düzce’yi hiç unutmayacağız " dedi.

Eski Vali, yeni Müsteşar Ali Fidan açıklamaların ardından eşiyle birlikte kendisine veda etmeye gelenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından bindiği makam aracından el sallayarak Düzce'den ayrıldı.

Haber; C. ÜSTÜNER