Cumhurbaşkanlığı Seçimi çalışmaları kapsamında Düzce'ye gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, dün akşam Ak Parti İl Teşkilatının düzenlediği "Milli İrade Yürüyüşü" ne katıldı.


Yürüyüş, Ticaret Lisesi önünde başlayıp Anıtpark meydanın kadar devam etti. Mehteran takımının da eşlik ettiği Milli İrade Yürüyüşünde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, il Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve Belediye başkanları kol kola yürüdü.


Yürüyüş esnasında İstanbul Caddesi’nin kapatılması özellikle sürücüleri etkiledi. Ara sokaklarda uzun süre beklemek zorunda kalan sürücülerin bazıları geri dönmeyi tercih etti.


Düzce halkının ilgisini ise en çok mehteran takımı çekti. Dükkanların önüne, evlerinin balkonuna çıkarak mehteran takımını izleyenlerin yanı sıra yoldan geçen vatandaşlarda cep telefonları ile yürüyüşü görüntüledi.



Anıtpark’ta tamamlanan yürüyüş sonrası vatandaşlara hitap eden Kapusuz, dört gün sonra Türk siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birinin gerçekleşeceğini söyledi.


"Bu seçim öyle bir seçim ki yıllardır Vatanı, milleti ve ülkesi için sevdalı kadronun, sevdalı lideri cumhurbaşkanlığına aday gösterilmiştir" diyen Kapusuz, "Yani, milletin adamı millete hizmet için en yüksek noktada görev almaya talip olmuştur. Türk siyasetindeki diğer partilerin de bu cesareti göstermelerini beklerdik ama maalesef göremedik" ifadesini kullandı.


Seçimlerin ciddi iş olduğunu belirten Kapusuz, şöyle konuştu:


"İhmale gelmez, rehavete gelmez. Çünkü bu seçimde her ne kadar üç aday yarışsa da özü itibariyle iki aday yarışmaktadır. Seçimleri birinci turda alabilmek için, yüzde 50, artı 1 oy almak lazım. Bu da 24 milyon artı bir oy demektir. Dolayısıyla nasıl olsa seçimleri kazanıyoruz dememeliyiz. Biz bu millet için bir adım atarsak, bu millet bize iki adım, on adımla gelir, biz yürürsek o koşarak gelir."

 


Yürüyüş sonrası Belediye sosyal tesislerine geçen AK Partililer burada eğitim seminerine katıldı. Eğitim semineri sonunda rozet töreni düzenlendi.

 

 

Alperen Ocakları eski başkan ve yönetim kurulu üyeleri BBP'nin Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararı almalarını protesto ederek, Ak Parti'ye toplu geçiş yaptılar. 


Ak Parti'ye geçen gençlere rozetlerini Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz , Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve teşkilat üyelerimiz taktı. Kapusuz, partimizin kapısı herkese açık, ben bu gençlerimizi onurlu ve dik duruşlarından ötürü kutluyor ve tek tek tebrik ediyorum. “Aramıza hoş geldiler” diye konuştu.