Altyapı sorunları ile sık sık gündeme gelen Metek TOKİ'de kar yağışından nasibini aldı ve blokları su bastı. Binaların yapıldığı alana bakıldığında ise tehlike göz göre geliyorum dedi.
2008 yılında inşaatına başlanan Metek Toki’de, binaların yapılacağı alanın Karaca deresine çok yakın olması tartışmaları da beraberinde getirmişti. İlk yer tespitinde farklı kesimler tarafından “ dere yatağına nasıl bina yapılır” şeklinde tepki gösterilen konutlarda yaklaşık 4 yıl sonra sorunlar baş göstermeye başladı.
Konutların hemen yanındaki karaca deresi ıslah edilmeyince olan dere yatağına yakın bloklarda oturan vatandaşlara oldu. 15 bloğun bodrum katlarını su bastı. İtfaiye araçları ile çekilen sular yerini koku ve rutubete bıraktı. Bazı ev sahipleri inşaatların tamamlandığı ilk yıllarda kendilerine, konutların rögar sisteminin ancak 10 yıl dayanabileceğinin söylendiğini anlatırken, daha 4 yıl geçmeden bodrum katları su basması ile bina temellerinin çürümeye başladığını savundular.
TOKİ, Metek’teki aynı hatayı Samsun’da da yapmış, temmuz ayında meydana gelen sel felaketinde dere yatağına inşa edilen toplu konutlarda 5 kişi hayatını kaybetmişti. Şimdi Metek Toki sakinleri de aynı tedirginliği yaşıyor. Karaca deresinin ıslah edilmemesi ve alt yapının yeterli olmaması nedeniyle “ adeta bomba üzerinde oturuyoruz” diyen vatandaşlar, “ hayatımız tehlikede” diyerek bir an önce önlem alınmasını istediler. 

Haber: H. İŞCAN