Türkiye Karate Federasyonu’nun önemli organizasyonları arasında yer alan Türkiye Minikler ve Yıldızlar Karate Şampiyonası, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Burhaniye Kaymakamlığı’nın katkılarıyla 29 Ocak – 2 Şubat günleri arasında Burhaniye’de düzenlendi.
Geleceğin yıldız adaylarının yer aldığı şampiyonaya yoğun bir katılım olurken, Atatürk Spor Salonu’nda yapılan müsabakalarda 59 ilden yaklaşık 2000 sporcu mücadele etti. Katılım sayısının çokluğu, Karate tarihinde bir rekorun kırılmasına neden oldu.

Hatun Şengüloğlu yönetimindeki genç temsilcilerimiz başarılarıyla turnuvaya damga vurdular. 42 kg Yıldız Bayanlar kategorisinde iki temsilcimiz finale çıktı. Seda Nur Çavdaro şampiyon olurken, Sara Akofova gümüş madalya kazandı. 47 kiloda mücadele eden Edanur Çavdaro da Türkiye şampiyonu olmayı başardı.

Hatun Şengüloğlu turnuvanın kendileri açısından başarılı geçtiğini, yoğun maç trafiğine rağmen çocukların kendilerini mahçup etmediklerini vurguladı. Karate İl Temsilcisi Muhammet Albayrak'a emeklerinden dolayı teşekkür eden Şengüloğlu gelecek hedeflerinden bahsetti.

Şengüloğlu, "İki kızımız da Portekiz'e gittiler. İnşallah Avrupa şampiyonu olarak dönerler ve Düzce'yi yurtdışında da duyurmuş oluruz. Karatede Türkiye'de İstanbul, İzmit, Sakarya, Ankara, Bursa gibi illerin yanında 5. veya 6. oluyoruz. Hedefimiz daha çok sporcu ve ilk 3." dedi.

Başarı sağlayan genç sporcular ise Hasan Kaya'nın mikrofonlarına gelecek hedeflerinden bahsetti. Heyecanları ve mutlulukları her hallerinden belli olan kızlarımız dünya şampiyonluğuna göz diktiklerini belirttiler.