Dünyada yaşanan savaş ve Japonya'daki depremin ardından altın fiyatlarında yaşanan artışın ardından yastık altından altınlar çıkmaya başladı. Altında yaşanan artışın ardından Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Serkan Sezen'e altın fiyatlarının son durumunu sorduk. Fiyatların yaşanan olaylardan etkilendiğini ve artış gösterdiğini ifade eden Sezen, dünyada yaşanan olaylar dindiği zaman altın fiyatların normal seyrine oturacağını ifade etti.

Sezen, "Dünyada çalkanatının oldugu yerde karışıklıkların oldugu yerde her zaman altın yükselir. Altın hiç bir şekilde hiç bir ekonomide kötü gidişatın oldugu yerde en önemli güven kapısı olarak tüm insanlar altın alıyor. Bu son gunlerde arap ülkerindeki karısıklıklar, depremler, tsunami felaketleri altının yukselmesıne tabiki delalettir. Yıl sonlarında altının yukselmesı ikinci veya üçüncü ayda ayda başlayan düşmesi bu sene lüksetmedi. Bunun nedeni olarak arap ülkelerindeki karışıklıklar sebep oldu. Bir kaç günden beri 1- 2 puan düşmesiyle özellik libya lidernini altın satışı yapıcağını açıklamasında dolayı düşünülüyor. Ama bu bize göre sadece fiyatın bir ayar çekilmesi. Tekrar yükselmesi gerektiğini gösteriyor. Ne zaman dunya ekonomık olarak savalar olarak büyük felaketler olarak bunlardan sıyrıldığı zaman altın fiyatları tekrar oturmaya başlayacaktır. Altın fiyatları tekrar düşecektir."

Altının insanlar için güven kapsı olduğunu ifade eden Sezen, "Hangi pazar payı vardır ki her yıl %30 artsın" dedi.

Sezen, "Uzun vadede insanların gene güvenebileceği altındır. Vatandaş altını sevıyor. Bizim insanımız altını seviyor. Bizim altın sektörümüz ekonomini çok üstünde kaldı. Hangi pazar payında vardır ki her sene %20 %30 yükselme. Bugün bakıyorsunuz Herkesin ağzında bir akaryakıt bir de altın, gıda sektörü, giyim sektörü her sektör yerinde sayarken altın yyükseliyor. Buda bizim elimizde olan bir şey değil Dünyada yükselince Türkiyede de yükseliyor. Dolar yükselince altında yükseliyor. Mecburiyettten altın alıyor bizim insanımız. Bir çeyrek altın 120 tl oldu. Düğün yapan insanlara çok ağır geliyor, çok pahalı çok yüksek geliyor. En azından düğün yapacak olanlar adetlerimizi yerine getirmek için altın alıyorlar." dedi.

Haber, R. BAL