Düzce’de sürekli şikayet edilen konulardan biri olan ve geçtiğimiz günlerde şehre su taşıyan ana hattın vanasının patlaması nedeniyle  yaşanan susuz bir günün, konunun aciliyetini yeniden hatırlattığı altyapı konusunda partisinin bölge şurasında konuşan Mehmet Keleş, depremler sırasında altyapının tahrip olduğunu söyledi.

Mehmet Keleş, konuşmasında Düzce’nin 1999 yılında üç ayda iki deprem yaşadığını, üç ay süreyle bu kadar büyük iki deprem yaşamış bir şehrin belki de dünyada örneğinin olmadığını söyledi. Şehrin altyapısının depremlerde tahrip olduğunu dile getiren Mehmet Keleş,Ardından Yenikent’in kurulduğunu ancak tüm şehrin  buraya taşınmasının mümkün olmadığını ifade etti. İnsanların Düzce Merkez’de de yaşamak zorunda olduklarını söyleyen Keleş, bu şehrin sorunlarının da çözülmesi gerektiğini, bunun için de belediyeler kanunu’nda değişiklik yapılmasının şart olduğunu sözlerine ekledi.

 

Düzce’de altyapı sorunları her geçen gün biraz daha belirgin hale gelirken, Depremlerde hasar görmediği belirtilerek altyapı gözden geçirilmedi. Bugün su şebekesinde yüzde altmışa yakın kayıp yaşandığı, ancak toprağın geçirgenliği nedeniyle suyun yeryüzüne çıkmadığı bildirilirken Başkan Mehmet Keleş’in altyapının tahrip olduğu yönündeki konuşmasının, ileride yaşanacak sıkıntıların önüne geçebilmek için bir çözüm arayışı bulmak amacıyla yapıldığı değerlendirmesi yapılıyor.