Çevre ve Orman Bakanlığı'nın düzenlediği tanıtım TIR'ı Türkiye ziyaretleri kapsamında Düzce'ye geldi. Düzce'de tam gün kalan tanıtım TIR'ına ilgi büyüktü. Tanıtım tırıyla gelen heyet Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ı makamında ziyaret etti. Tanıtım TIR'ının amaçlarını anlatan İl Çevre ve Orman Müdürü Bayezıt, "Bakanlığımızın geçtiğimiz günlerde faaliyete geçirdiği tanıtım TIR'ı bugün tüm gün boyunca faaliyet gösterecek. Bu tanıtım sayesinde çevreye verilen önem dahada artacaktır" şeklinde konuştu.


Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ise "İl Çevre ve Orman Müdürülüğü bizden çeşitli istekleri olduğu zaman Belediye olarak elimizden gelen herşeyi yapmaya çalışıyoruz. Düzce'nin doğal kaynakları çok güzel. Bu yüzden tanıtım tırının Düzce'de ki doğayıda tanıtacağını düşünüyorum. Bu güzellikleri korurken bazı tedbirler alıyoruz. Bazen ise bu tedbirlerde sıkınıtı yaşayabiliyoruz" dedi.
Düzce Vali Vekili İlhan Turgut, DSİ Müdürü Beşir Özcan ve Çevre ve Orman İl Müdürü Oğuz Bayazıt, Anıtpark’ta konuşlandırılan tanıtım aracını gezdi. Öğrencilere seslenen Vali yardımcısı İlhan Turgut, “Çevremiz büyük bir tehdit altındadır. İnsanlığın en önemli sorunu çevre ve çevrenin korunmasıdır. Bizler yaşanabilir, soluk alınabilir, içilebilir ve yenilebilir kaynakları olan bir çevre bırakmak istiyoruz. Devlet, Çevre ve Orman Bakanlığı, Mühendisleri, İl Müdürleri ile vatandaşlarda çevre bilinci oluşturmak için bu tanıtım aracını hazırladı" dedi.
Çevre tanıtım tırında eğlenceli dakikalar geçiren öğrencilere fidan ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.