2 Bin 600 çalışanıyla Düzce'nin en önemli sanayi kuruluşlarından birisi olan Standard Profil fabrikası kapılarını basın mensuplarına açtı.
Yerel basında görev yapanlarla biraraya gelen fabrikanın Operasyonlar Direktörü Hakan Özcan, İnsan Kaynakları Müdürü Alkan Yıldırım, İnsan Kaynakları Sorumlusu Olcay Özgiray, Tira İletişim Genel Müdürü Firuzan Eren ve Medya Direktörü Sevilay Çelik basın mensuplarıyla kahvaltılı toptında biraraya geldiler.
Fabrikanın genel durumu hakkında bilgiler veren Hakan Özcan 14 yıl önce 345 çalışanımız vardı. Bu gün bu sayı 2 Bin 600'e çıktı. Biz otomotiv yan sanayi üretimi yapıyoruz ve Dünya'ya hitap ediyoruz. Son dönemde otomotiv sektörü % 27 küçüldü. Amerika'da 16 Milyon araç üretiliyordu. Bu sayı 10 Milyona Düştü. Bizde ise çalışan sayısı % 30 oranında artı. Ayrıca 6 yeni projemiz var ve bu projeleride hayata geçirmeye çalışıyoruz.
Bizim Düzce'den gideceğimiz söylentileri var bu doğru değil. Önce Bursa'ya fabrika kurduk, Bulgaristan'a ve pek çok üykeye yeni yatrımlar yapıyoruz. Bu Düzce'den gidiyoruz anlamını taşımıyor.
Biz Düzce'de üretip Bursaya, veya başka bir ülkeye satış yapmakta zorlanıyoruz. Bu nedenle nerede ihtiyaç varsa oraya fabrika kuruyoruz. Başka türlü rekabet etme şansınız yok.
Tekrar ediyorum Düzce'deki fabrikaya 600 yeni işci aldık kapanması düşünülen bir fabrikaya bu kadar yeni işci alınırmı. Bu kahvaltılı toplantının amacı Standard Profili kendi evi olan Düzce'ye ve Düzceli'ye tanıtmaktır dedi.