Amacımız Düzce'yi Tanıtmak

Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın öncülüğünde geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Kuveyt gezisi sonuçlarını göstermeye başladı. Kuveyt Türk Toplumu Başkanı Nesim Ömeroğlu ve Dr. Jasim Al. Jasim Düzce'yi ziyaret etti. İbrahim Korkmaz 3 ay önce gerçekleştirdikleri gezide Düzce'yi tanıttıklarını söyleyerek “ Amacımız Düzce'yi Ortadoğulu turistlere açmak” dedi.

Korkmaz “ Kuveyt ile kültürel iş birliği yapmak ve geçmişteki bağların yeniden canlanmasını istiyoruz. Bizim ziyeretimizdne sonra Kuveytte ki medya sektöründe çalışanlar buraya geldi ve Düzce'yi onlara gösterdik. Onlarda döndükleri zaman Düzce'yi orada tanıttılar” dedi.

 



Düzce Güzel Bir Şehir Değil

Düzce'nin çevre olarak güzel bir şehir olmadığını ifade eden Korkmaz “ Düzce güzel bir şehir değil,” dedi.

Düzce'nin sadece tamirhanelerden ibaret bir şehir olmadığını çok güzel bir doğaya sahip olduğunu belirten Korkmaz “ Biz bu doğal güzellikleri gelen misafirlere gösterdiğimiz zaman biz buraya neden daha önce gelmedik diyorlar. Hayran kalıyorlar. Ramazan'dan sonra buraya yoğun bir turist akımı bekliyoruz” dedi.

Ana Arteller de Yüksek Binalar Yapılabilir

Düzce'deki kat sıkıntısı konusuyla alakalıda açıklamalarda bulunan Korkmaz ise depremin etkisinin büyük olduğunu ancak binalarının yıkımının zeminden değil yapımlarının kötü olduğundan kaynaklandığını söyledi.

Korkmaz “ Düzce'de çok rahatlıkla yüksek binalar yapabilirsiniz. Düzce'deki yıkımın sebebi eksik malzeme, kötü yapılmış binalardır. Çok katlı bina iyimidir o ayrı bir şey. Herkesin hayran kaldığı bir yeri binalar ile doldurmaya da gerek yok. Düzce Ovasında çok fazla yapılanmaya taraftar değilim. En azından yüksek binaları belli yerlere yapmamız lazım. E-5 kenarına, D-100 kenarına bu şekilde binalar yaparsak şehir güzel görünür. Buradan geçenler tamirhaneleri değil bu binaları görürler ve farklı bir izlenimleri olur. Bunu yapmak o kadar zor değil sadece özel sektörün önünün açmak lazım” dedi.

Kuveyt Türk Toplumu Başkanı Nesim Ömeroğlu ise Düzce'nin dışardan bakılıp görüldüğü gibi olmadığını ifade ederek “ Düzce aslında bilinmeyen bir hazine, doğal bir cennet” dedi.

Düzce'ye gelmekten memnun olduğunu belirten Dr. Jasim Al. Jasim ise İbrahimKorkmaz'a kendilerine Düzce'yi tanıttıkları için teşekkür etti.

Jasim, “ ben bu şirin beldede ki güzellikleri gördüm. Doğasıyla, sularıyla, yeşiliyle, bağı bahçesiyle çok güzel bir belde gördüm. Ben Dünya'nın her yerinde ki Arap arkadaşlarıma bu güzellikleri anlatıp onları buraya davet ediyorum. Düzce halkını da gönülden selamlıyorum. Şimdiden hepsinin Ramazan Ayı'nı tebrik ediyorum” dedi.

 

Haber: M. YILMAZ