Geçtiğimiz 4 Temmuz tarihinde, Düzce’de bilimsel araştırmaların merkezi haline gelmesi planlananTeknopark’ın geliştirilmesi amacıyla Amerika’ya giden Teknopark Yönetim Kurulu üyelerinden beklenen haber geldi.

Teknopark yönetim kurulu üyelerinden Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve yardımcısı Ali Güney, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır ve Teknopark Genel Müdürü Özkan Şahin’den oluşan temsilci heyetinin Amerika Birleşik Devletleri’nin teknoloji üretim merkezi olarak Silikon Vadisi’ne gerçekleştirdiği ziyaretin ayrıntılarına ilişkin bilgiler Düzce Belediyesince yapıldı.

Heyet, Düzce’de bilimsel araştırmaların yapılacağı Teknopark’ın geliştirilmesi ve Ar-Ge çalışmalarının planlaması amacıyla çeşitli kurumlardaki inceleme gezilerini sürdüreceği bildirildi. Böylece 1 hafta sürmesi planlanan Amerika seyahatinin beklenenden daha uzun süreceği de ortaya çıktı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Düzce Teknopark Yönetim Kurulu üyelerinin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki temaslarında dünyanın en büyük kuluçka merkezi olan Plug and Play, Silikon Vadisi’ndeki Türkiye'nin kuluçka merkezlerinden Starcamp’ı ziyaret ettiği açıklanırken Silikon Vadisi’nin mimarı Stanford Üniversitesi'nde de temaslarda bulunduğu bildirildi.

Haber: Ö. YILMAZ