Teknopark yönetim kurulu üyelerinden Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır ve Teknopark Genel Müdürü Özkan Şahin’den oluşan temsilci heyetinin Amerika Birleşik Devletleri’nin teknoloji üretim merkezi olarak Silikon Vadisine bir haftalık ziyaretinde artık son iki güne girildi.

Teknopark yönetim kurulu üyelerinden olan Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar’ın daha önce bölgeye yaptığı ziyaretten dolayı katılmadığı çalışma gezisinde, şuana kadar neler yapıldığı hakkında kamuoyuyla yeterli düzeyde bilgi paylaşımı yapılmaması dikkat çekti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan dünyanın en büyük teknoloji geliştirme merkezi Silikon Vadisine yapılan inceleme gezisinde şuana dek sadece farklı alanlarda faaliyet gösteren firmalarla temasa geçildiğinin bilgisine ulaşıldı. Teknopark’ın 11 yönetim kurulu üyesinden yalnızca üç ismin Amerika’ya gitmesinin nedeninin ise söz konusu ziyaretlerin maliyetli olmasından kaynaklandığı belirtildi.

Temsilci heyetinde yer alan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, teknolojinin beşiği Silikon Vadisinden Düzce’ye bilim köprüsü kuracaklarını ifade etmiş, ziyarette Düzce’yi bir bilim kenti haline getirmek amacıyla fikir alış verişinde bulunduklarını dile getirmişti. Söz konusu ziyaretin Düzce’ye somut yansımalarının neler olacağı merakla bekleniyor.

Haber:Y.SEVER