Gölyaka'da Kültürpark'ta kurulması planlanan Golf sahasına talip olan yatırımcının, golf sahasının yanı sıra, bir üniversite ve Tatil Köyü de kurmayı planladığı öğrenildi.

Proje Gerçekleşirse, Kanada Üniversitesi, 11 Eylül olaylarının ardından Amerika Kıtasına davet etmekte güçlük çektiği ortadoğu kökenli öğrencilere Gölyaka'da Eğitim verecek. Kanada Üniversitesi'nin Türkiye'deki partneri de kuruculuğunu Eski İstanbul Belediye Başkanlarından Bedrettin Dalan'ın yaptığı Yeditepe Üniversitesi Olacak.

Dubai Fonu tarafından finanse edilen üçlü proje için, fonun finans koordinatörü iki kez Gölyaka'ya gelerek daha önce Bakanlar kurulu tarafından Turizm Alanı olarak ilan edilen golf alanında ve Üniversite ve Tatil köylerinin kurulması muhtemel alanlarda incelemelerde bulundu.

Görüşmelelerde önerilen arsaların yatırımcılar tarafından beğenildiği öğrenilirken, Üniversite ve Tatil Köyü yapılacak arsaların golf alanının dışında olduğu, yatırımcının bu alanları satın almak yoluna gideceği bildirildi. Bölgede tatil köyü için bir helikopter pisti de kurulacak.

Kanada Üniversitesi, Partneri Yeditepe Üniversitesi ile birlikte, 11 Eylül olaylarında Dünya Ticaret Merkezi'nin terörist bir saldırıda yıkılmasının ardından ortadoğu kökenli öğrencilerin girişine engel çıkaran Amerika Birleşik Devletleri'nin engelini aşabilmek için projeye büyük önem veriyor. Proje gerçekleşirse, Merkezi Kanada Üniversitesi'nin ortadoğu kökenli öğrencilerinin yaklaşık dörtte biri Gölyaka'da kurulacak olan Uluslar arası Üniversitede okuyacak.

Yatırımcının Valilik ile de görüştüğü, hatta arazide yapılan ilk incelemeye bizzat Düzce Valisi Bülent Kılınç'ın da katıldığı belirtilirken,Gölyaka Belediyesi ve Kaymakamlık, projelerin uygulanacağı alanların haritasını çıkararak, yatırıma hazırlık yapmaya başladılar.

Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, projenin hayata geçmesi için önümüzdeki haftalarda Bedrettin Dalan'ın gelmesini beklediklerini, projenin kesinleşmesi ile birlikte bir açıklama yapacaklarını dile getirdi.

Çelik, Golf Sahası için Bakanlar kurulu kararınca Turizm bölgesi ilan edilen alanda vahşi çöp alanlarının bulunduğunu, Kurugöl Etlik Mevkiinde yapılacak olan düzenli depolamanın tamamlanması ile birlikte bu tüm arazinin golf sahası olarak düzenlenmesinin önünde bir engel kalmayacağını söyledi.