Laz Kültür ve Dayanışma Derneği hazırladıkları "Deklerasyon ve Tüzüğü" ile  laz dilinin ve kültürünün korunması için başlattıkları çalışmalara devam edeceklerini söylediler. Dernek adına açıklamada bulunan Musa Oğuz Çedeşi "Ana dilimiz kayboluyor, kültürümüzü korumak ve kollamak için başlattığımız çalışmalara aralıksız devam ediyoruz" dedi.

"Biz Laz halkıyız" parolasıyla yola çıktıklarını belirten Çedeşi, bazı üniversitelerle dilimizin korunması ve yaşatılması için "Laz Dili ve Edebiyatı Bölümü açılması için " talepleri olduğunu hatırlatarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Cedeşi, Laz dilinin ve kültürünün yaşatılmasının ve gelecek nesle aktarılmasının amaç edindiklerini belirterek "kültürler dillerle yaşar, dilimizi ve kültürümüzü akademik olarak yaşamak ve yaşatmak istiyoruz" dedi.
 
Laz kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı  Armağan Serdaroğlu'da Üniversite bazında devam eden çalışmalarla ilgili sürrecin devam ettiğini belirterek, ülkemizde bazı üniversitelerle devam eden görüşmelerin önümüzdeki  günlerde netlik kazanacağını dile getirdi. Dernek Genel başkanı Serdaroğlu, öte yandan Ankara Kızılay'da  Sakarya Caddesi'nde beş yıldır devam eden  "Tulum eşliğinde Horon Etkinlikleri"nin de sürmekte olduğunu da hatırlattı.

Haber: E.TAYHAN