Kimileri evlerinin bahçelerinde, sokaklarda eğlence düzenlerken, kimileri ise uzun araç konvoyları oluşturarak cadde ve sokak aralarında tur attı.

Vatani görevlerini yapmak için askere giden gençler aileleri ve arkadaşları tarafından coşkuyla uğurlandı. Asker uğurlama noktalarından biri olan Çoban Garajı'nda da uğurlama hüzünü yaşandı. Anakuzusu gençler ailelerinden ayrılırken gözyaşlarına boğulurken asker olmanın da mutluluğunun gizliden yaşıyorlardı. Asker adaylarının bindiği otobüs aileler tarafından asker selamı ve sloganlar eşliğinde uğurlandı. Asker uğurlama törenlerinde gelenek haline gelen askeri havaya atma burada da devam etti.
Askere giden askerler "Korku yok sadece biraz heyecanlıyız" derken aileleri ise “Vatani görevlerini yapmaya gidiyorlar bundan kaçış yok herkes seve seve yapacak." ifadelerine yer verdiler. Başka bir asker babası da “vatan sağolsun” dedi. Asker annesi ise “Üzgünüm, özleyeceğiz ama ne yapalım vatan burcu ödenecek vatan sağolsun" diyerek duygularını dile getirdi. Büyük bir kalabalığın uğurladığı asker otobüsünün önünden ve arkasından yürüyen asker yakınları “bu asker gidecek, geri gelecek” sloganları ile otobüse kısa bir süre eşlik ettiler.