Düzce merkez Beyciler Mahallesi'nde bir hayır kurumu olan "Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı" tarafından depremde mağdur olmuş yardıma muhtaç aileler için inşa edildikten sonra belediye tarafından bir miktar ödeme alınarak tapuların verildiği Mavi Hilal Evleri'nin bulunduğu alanda yer alan iki katlı bir bina.

Beyciler ilkokulu ve ortaokulu'nun hemen karşısında olan bu bina, ilk inşa edildiğinde Mavi Hilal Evleri'nin yönetim merkezi olarak da kullanılmış bir bina..Daha sonra kahve ve dernek merkezi olarak da kullanıldığı biliniyor..

            BİNA "KURTARIN BENİ" DİYOR!
Okulun hemen karşısında ve çocukların oyun alanı olarak kullandığı çocuk oyun parkının da hemen yanında olan bir binadan bahsediyoruz..Bina fiziksel olarak dış görünüş ve sağlam bir yapı görünümde. Ancak içi de dışı da "yürek yakan cinsten" görüntülerle adeta "kurtar bizi" diyerek feryat ediyor..


Önce bu bölgede yaşayan vatandaşlara sorduk "bu binanın neden bu hale geldiğini...?"
 
            KORKUTAN GÖRÜNTÜLER
Gündüz her yaştan çocuğun gece de  büyük küçük her yaş grubundan vatandaşın önünden geçmek zorunda olduğu bir merkezde Beyciler Mahallesi'nde Mavi Hilal Evleri'nin bulunduğu en merkezi alanda bulunan bu atıl binanın içine girmek te cesaret ister aslında..Kıyıdan köşeden uyuşturucu kullanan birinin çıkması muhtemel bir binayı  sizin için inceledik

Bugüne kadar Düzce'nin bazı bölgelerinde yer alan bu tür binaların "kötü amaçlı kişi ve kişiler tarafından kullanıldığını" yansıttığımıza şahit olmuşsunuzdur..Bu binada Mavi Hilal gibi Uluslarası  İnsani Yardım Kuruluşu tarafından inşa edilip birilerine teslim edildiği biliniyor.Ancak şu anda bu binayı ne kimin kullandığı belli ne de sahibi.


Evet Beyciler Mahallesi'ndeki bu bina asıl sahibini ve kötü emelleri için kullanan kişilerin elinden bir an evvel kurtarılmayı bekliyor...

Haber:E.TAYHAN