Depremin 14. yıl dönümünde her yıl anıt parkta düzenlenen anma programı yine aynı isimler ve azınlık eşliğinde gerçekleştirildi. Öncü TV ekranlarından naklen yapılan canlı yayınla izlenilen programda depremin meydana geldiği o acı saatte sirenlerle başlayan program Depremzedeler Derneği Başkanı Ayşegül Şenol Can'ın yaptığı basın açıklamasıyla devam etti. Şenol Can’ın yaptığı konuşması ara ara depremi unutma unutturma sloganlarıyla kesildi.

Anma programına İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu’da katıldı. Program esnasında canlı yayınımıza katılan Gündoğdu Düzce’de tekrar büyük bir depremin şuan için söz konusu olmadığı ancak ufak çaplı sarsıntıların yaşanabileceğini ifade ederek bolu için büyük bir deprem tehdidin olduğu söyledi.

Deprem anma programına katılan bir diğer isim ise chp il başkanı basri Karslıoğluydu.depreme dayanıklı yapıların yapılması gerektiğini ifade eden Karslıoğlu şuanki kat izinleri ile ilgili yaptığı konuşmasında yapıların tekniğine uygun olarak inşa edilmesini gerektiğinin söyledi.

Anma programına katılan ve depremin acısını dün gibi yüreğinde yaşayan vatandaşlar ise “insanlar acılarını çabuk unuttu” şeklinde yorum getirdiler.

Haber: P. YILDIRIM