26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz'un 95. yıldönümü dolayısıyla Düzce'de ilk tören, Anıtpark Meydanı'nda düzenlendi. Çelenk Sunma Töreni'nde Vali Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yarbay Serdar Dolu başta olmak üzere askeri erkan, gaziler, daire amirleri, siyasi parti il başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.







Atatürk Anıtı'na ilk olarak valilik ve belediye başkanlığı çelenkleri sunuldu. Ardından partiler ve sivil toplum örgütleri Ata'nın huzuruna çelenk bıraktı. 
















Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla buradaki tören sona erdi. 30 Ağustos Zaferi'nin 95. yıldönümü nedeniyle valilik makamında tebrikleri kabul eden Düzce Valisi Zülkif Dağlı, askeri erkan ve diğer protokol üyelerini tek tek selamladı.











Protokol üyeleri ardından Valilik önündeki İstanbul Caddesi üzerinde kurulan tören alanına geçti. Olumsuz hava şartları nedeniyle katılımın yoğun olmadığı tören saygı duruşunda bulunulması İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş halkın ve tören birliklerinin bayramını kutlamasının ardından öğrenciler, günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerini okudu. Düzce Belediyesi Mehter Takımı’nın hazırladığı gösteri ile devam eden program tören geçişi ile sona erdi.









Haber:C.ÜSTÜNER