Her Mart ayının 1-7 günleri arasında kutlanan Muhasebe Haftası Düzce Anıtpark Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlandı ardından İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla devam etti. Törene Düzce’de görev yapan serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler katıldı.



Günün anlam ve önemine dair konuşmayı Düzce Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Sekreteri Fatma Çetin yaptı.

Amaç: farkındalığa ilişkin farkındalığı artırmak
Çetin, günün önemine ilişkin konuşmasında şöyle başladı:
“Serbest Muhasebeci ve Yeminli Mali Müşavir mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması ülke ekonomisi ve iş dünyasına sunduğu değer, farkındalığa ilişkin farkındalığın artırılması amacıyla 1 Mart Muhasebe haftası olarak kutlanmaktadır. 13 Haziran 1989 tarihinde yürürlüğe giren 3568 sayılı meslek yasası 105 bini aşan serbest muhasebeci mali müşavir, yeminli mali müşavir olarak ülke genelinde faaliyet göstermekteyiz. 70 serbest muhasebeci mali müşavir, 8 yeminli mali müşavir odası da TÜRMOB çatısı altında hizmet vermektedir.” Dedi.



“Ekonominin kaydını tutuyoruz”
Fatma Çetin serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin etik ve iş tanımından bahsetti.
Çetin, “Serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirler, üreten, çalışan, canlı, dinamik bir Türkiye için çalışıyor. Ülkemiz ve işletmelerimizin gelişimi için çalışan meslek mensuplarımız ekonominin kaydını tutan, mali danışmanlık yapan memleketin her köşesinde hizmet sunmaktadır. Toplumsal sorumluluğumuzun bir gereği olarak çağdaş dünyadaki ekonomi ve iş dünyası ile ilgili gelişmeleri izliyor yapıcı görüş ve önerilerimizi paydaşlarımıza iletiyoruz. Çözüm sunmaya yönelik bir bakış açısıyla sorunları gündeme getiriyoruz.” İfadelerinde bulunarak, serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavir meslektaşlarının Muhasebe Haftasını kutladı.