Depremin dokuzuncu yıldönümü düzenlenen etkinliklerle anılmaya devam ediliyor. 17 Ağustos depreminin gerçekleştiği saat olan 03.02'de anıtpark'ta toplanan depremzedeler derneği üyeleri ve vatandaşlar, sade bir tören çerçevesinde depremde hayatını kaybedenleri anarak, depremin unutulmayacağı sözünü verdiler.

Depremzedeler Derneği Başkanı Ayşegül Şenol Can ve otuz civarında depremzedenin bir araya geldiği tören, ince bir hüzün havasında gerçekleşti. Anıtpark'ta toplanan, her yaş grubundan depremzedeler, pankart açmadan, slogan atmadan toplandıkları Atatürk anıtının önünde, yaşanan depremin acılarını, bir dakikalık saygı duruşu sırasında yeniden hatırladılar.

Depremzedeler Derneği Başkanı Ayşegül Şenol Can, yaşanan depremin acılarını unutmanın mümkün olmadığını, bir daha böyle bir acının yaşanmaması için gereken tüm düzenlemelerin gerçekleştirilmesine kadar depremin yıl dönümlerinde toplanmaya devam edeceklerini söyledi.

Sessizlik içinde Can'ı dinleyen depremzedeler, kısa süren merasim sırasında dokuz yıl önce yaşadıkları, zamanın küllendirdiği, ancak söndüremediği acıları yeniden hatırladılar. Bir depremzede, her geçen yıl dönümünde sayının giderek azalmasından şikayetini dile getirdi.

Yaklaşık on dakikalık anma töreninin ardından aradan geçen yıllar boyunca, her bir araya geldiklerinde yaşadıkları anıları da tazeleyen depremzedeler, toplandıkları gibi sessizce dağıldılar.