Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümü bugün tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de sevinç ve coşkuyla kutlanacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Düzce'de ilk tören bugün Anıtpark'ta gerçekleştirildi.



Vali Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, Milletvekili Fevai Arslan, diğer bazı protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşların tören alanındaki yerini almasıyla başlayan programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.


Valilik, belediye ve garnizon komutanlığı çelenklerinin Ata'nın huzuruna sunulmasının ardından tören sona erdi.



ALTERNATIF 29 EKIM

Öte yandan iki yıl önce ilgili yönetmelikte yapılan değişiklikle ulusal bayramlarda Atatürk Anıtı’na çelenk koyamayan siyasi partiler bu yasağı alternatif kutlamalar ile delmeye devam ediyor. CHP öncülüğünde parti ve ST‘lar bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla alternatif çelenk sunma töreni düzenledi. Anıtpark'taki resmi törenin ardından toplanan partililer Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.



CUMHURIYET ERDEMDIR



Alternatif törenin ardından basına ve partililere hitaben konuşan CHP İl Başkanı Müjgan Çakman, şunları söyledi:



"Bundan 91 yıl önce Anadolu'da yedi düvelin çullanışına karşı tüm dünyaya parmak ısırtacak bir direniş ve diriliş yaşanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları yorgun, bezgin ve yılgın Anadolu insanını ayağa kaldırarak eskimişliklerin üzerine yepyeni bir sayfa açmış ve Türkiye Cumhuriyetini inşa etmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli insanlık tarihinde akıl ve bilim devrimi olarak nitelendirilen çağdaşlaşmaya dayanmaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ün Cumhuriyeti tanımlarken vurguladığı gibi; “Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemiyle devlet biçimi demektir. Demokrasi ilkesinin en modern, en mantıklı uygulamasını sağlayan hükümet biçimi cumhuriyettir. Cumhuriyet yüksek ahlak değerlerine ve niteliklerine dayanan bir yönetimdir. Cumhuriyet erdemdir. Cumhuriyet yönetimi erdemli ve namuslu insanlar yetiştirir. Ulusal istenç, kararlılık ve bilincin seçkin eseri olan değerli Türkiye Cumhuriyeti, her anlamda büyük Türk ulusunun öz ve değerli malıdır. Değerli çocuklarının elinde sürekli yükselecek ve sonsuza kadar yaşayacaktır.” sözleriyle altını çizmiş ayrıca “Cumhuriyet; düşünce, bilim, teknik ve beden yönünden güçlü, yüksek karakterli koruyucular ister” uyarısıyla her türlü aymazlıklara, oyunlara karşı uyanık olunmasını öğütlemiştir. Yüce Atamızın iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak onun bize emanet ettiği cumhuriyetten ve devrimlerden asla vazgeçmeyeceğiz, bu değerleri korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz."

 

HABER:C.ÜSTÜNER