Katı Atık Depolama Tesisi'nde uzlaşma zor gibi görünüyor. Belediye 16.5 milyon liralık yatırımın tekrar hizmete girmesi için çalışma yürütürken, tesisin yakınındaki köylerin sakinleri ise 'Çöplük istemiyoruz” diyerek kaldırılması için her yolu deniyor. Yaklaşık 25 gündür tesis önünde nöbet tutan ve kamyonların girişine engel olan köylüler, bu kez soluğu Ankara'da aldı.

Başkan: Sorun ortadan kalkıyor

Muhalefetin isteği üzerine son belediye meclisi toplantısında yaşanan sürece ve köylünün tepkisine neden olan kötü kokuya ilişkin ayrıntılı bilgiler veren Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, “Önümüzdeki hafta ÇED Raporu yeniliyor. 21 B Maddesi'ne göre burada bu tesisi yapabileceğimiz bakanlık tarafından da belgeleniyor. Bu sorun da ortadan kalkıyor.” açıklamasında bulunmuştu. 

ÇED Toplantısı'na katılma söz aldılar

Bunun üzerine harekete geçen köylüler, bu kez Ankara’da çare aradı. Günlerdir tesis girişinde nöbet tutan köylüler, toplanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yolunu tuttu. Yaklaşık 30 kişilik grup, ÇED olumlu raporunun hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle faaliyeti durduran Sakarya Bölge İdare Mahkemesi'nin kararına uyulması için bakanlık yetkililerine dilekçe verdi. Köylülere Ankara’da CHP Milletvekili Necati Yılmaz ve Murat Emir de destek verdi. Burada bakanlık müsteşarı ile görüşen köylüler, 5 Şubat Cuma günü görüşülecek ÇED Toplantısı'na katılmak için de söz aldı.

 Haber; S.KAŞKIR