31 Mart Yerel Seçimleri'nde MHP'den Kaynaşlı Belediye Başkanlığını kazanan eski AK Partili Birol Şahin'in filenin sultanları için sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım güne damgasını vurdu. Tepkiler, eleştiriler ve kimi çevrelerden ise destek mesajları ile geçen 24 saat sonunda MHP Genel Merkezi, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin'in belediye başkanları listesinden düşürüldüğünü açıkladı. Başkan Şahin'in ihraç edilmeyeceği, istifa edeceği duyuruldu.
 
AK Partili başkanlarla mesaj
Bu baş döndüren açıklamalar sırasında Ankara yolunda olan Başkan Birol Şahin ise durumu sükunetle karşılayarak, "Gerekli değerlendirmeleri yapacağız." dedi.
 Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ATO Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde bugün başlayan "Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi"ne katılan Belediye Başkanı Birol Şahin, AK Partili belediye başkanları Muhsin Yavuz, Osman Kılıç ve İbrahim Ercan ile birlikte çektirdiği fotoğrafı facebook hesabından paylaşarak, altına şu notu düştü:"Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan' ın teşrifleriyle düzenlenen "Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi' ne katıldık."
 
Heyecanlandıran paylaşım
Bu paylaşım Şahin'i destekleyenleri heyecanlandırdı. AK Parti'nin Düzce'deki kurucu arasında yer alan ve yıllarca Kaynaşlı İlçe Başkanlığı görevinde bulunarak partiye büyük emek veren Şahin'in ait olduğu yerde olduğu yönünde görüş bildiren vatandaşlar, şu yorumlarda bulundu:


Serkan Mehmet Piroğlu: Birol abi AK Parti'nin kurulum aşamasından beri çok büyük hizmetleriniz ve fedakarlıklarınız oldu. Reisimizle yan yana çok yakışıyorsunuz selam ve dua ile...
Ali Kansız: Bu kadar basit abi cevabı alan almıştır.
Avni Karadeniz: Allah'ım yardımcın olsun başkanım. Gezici zihniyet boş durmuyor.
Saffet Yıldız: Allah kolaylık versin, başkanım yanındayız.
Muhammet Keten: Allah kolaylık versin Başkanım. Muhsin Başkanıma selamlar
İrfan Akdoğan: Cumhur İttifakı'ndan MHP sana sahıp çıkamadı, bakalım AK Parti sahip çıkacak mı? Sanmam ama inşaallah sahip çıkar başkanım.