Düzce 2012 yılını bazı yatırımlardan mahrum kapattı. Yatırımlardan yararlanmak için yapılan girişimler sonuçsuz kaldı. Ankara “olmayacak” dedi. Düzce sessiz kaldı üzerine gidemedi.

Teşvik, onkoloji hastanesi, hızlı tren

Düzce’ye büyük avantajlar sağlayan 5084 sayılı teşvik yasasının bu yıl sonu bitecek olması sanayicileri tedirgin etti. Yeni yasanın Düzce’ye fazla katkı sağlamayacağı söylendi, 5084’ün bitmemesi için baskı yapılması istendi ancak Başbakan son noktayı koydu ve teşvikin kesinlikle uzamayacağını söyledi.

Düzce’ye bir onkoloji hastanesinin ne kadar gerekli olduğu gündeme geldi, halkın, siyasilerin fikirleri alındı. Kanser hastalarının başka şehirlere tedaviye giderek mağdur olmalarını engellemek için Düzce’ye hastane yapılması gerektiği konuşuldu ancak, Sağlık Bakanlığı’nın projeleri arasında Düzce onkoloji hastanesinin olmadığı bildirildi. Onkolog eksikliği var dendi, hiç olmazsa Kemoterapi merkezi açılabileceği görüşü ortaya atıldı ancak bunun için de harekete geçilmedi.

Yalnızca 8 ay önce Bakan hızlı tren projesine Düzce’nin de ekleneceğini söyledi, sonra proje değişti Düzce’den geçemeyeceği anlaşıldı. Bakanlık nedeni bilinmeyen gerekçe ile Düzce’yi projeden çıkarttı.

Otoban bağlantısı yıllardır Düzce’nin gündemini oluşturdu. Sanayicilerin en büyük beklentisi idi. Ancak özelleştirme engeline takıldı, nihayet ihale kapsamına alındı. şimdi ise